Tarmo Rüütli: kui võit libiseb käest, ei saa rõõmus olla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli.
Tarmo Rüütli. Foto: Peeter Langovits

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli sõnas pärast 2:2 viiki Hollandiga, et käest libisenud võidu üle ei saa rõõmustada, kuid tulemusega tuleb lõppkokkuvõttes rahul olla.

«Mängupinge on ikka sees, raske öelda, kas rohkem on rõõmu või kurbust. Vahet pole, kes vastas on, kui võit libiseb käest, siis sa pole rõõmus,» lausus Rüütli. «Kui keegi oleks enne mängu pakkunud viiki, siis enamik oleks selle vastu võtnud. Mäng oli väga huvitav, suurema osa mängust olid kõik tribüünidel rahul. Kõige tähtsam, et ei petnud täismaja ega nende ootusi,» lisas ta. «Vastasmeeskonna tugevus võimaldas neil viigistada, peab olema rahul.»

Üleminutite penaltiolukorrast oli Rüütli sõnul mängijatel erinev arusaam. «Piiroja räägib, et tema mängis palli ja ei olnud sugugi otsusega nõus. Ega Pareikogi seal väga rahulik ei olnud, natuke mehed keesid üle ka,» sõnas Rüütli. «Aga eks me rahuneme ja siis võib-olla ikkagi peaks olema uhked oma mängu üle.»

Pareiko võttis mängu lõpus ka kerge kollase kaardi, mis Rüütlit ei rõõmustanud. «Keegi ei tohiks saada kaarti olukordades, kus need on välditavad. Pean olukorraga leppima, aga ma pole kunagi ei Pareiko ega kellegi puhul pooldanud kergelt võetavaid kaarte,» lausus Rüütli. «See oli rumal, aga paraku kõik tüübid ei suuda end alati kontrollida.»

Ehkki Eesti jäi ülikiirelt kaotusseisu ja Holland kontrollis Konstantin Vassiljevi esimese väravani mängu täielikult, oli Rüütli üldjoontes valitud taktikaga rahul. «Kui me tahtsime olla mingilgi määral ohtlikud, oli vaja panna platsile tüüpe, kes oleksid kontrarünnakul ohtlikud ja see õigustas ennast,» selgitas ta Henri Anieri ja Henrik Ojamaa algkoosseisu usaldamist. «Esimesed 15 minutit oli jõudemonstratsioon, kvaliteedi vahe oli märgatav. Pall liikus väga kiiresti, hollandlaste puude ja tehnika võimaldavad nii mängida. Selle aja jooksul meil ei tekkinud reaalselt kontrarünnaku võimalust, aga tuli olla kannatlik ja loota, et see võimalus tuleb – tuligi,» resümeeris Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles