Korvpallidiplomaat Dennis Rodman külastas taas Põhja-Koread

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Rodman.
Dennis Rodman. Foto: SCANPIX

Endine NBA staar Dennis Rodman siirdus sel aastal teist korda Põhja-Koreasse, kus ta enda väitel tegeleb korvpallidiplomaatiaga.

52-aastane Rodman kohtus Põhja-Korea ametlike allikate väitel taas sealse riigijuhi Kim Jong-uniga, kellega korvpallur on enda sõnade järgi hea sõber. Väidetavalt olid Põhja-Korea diktaator ja Rodman seekordse külaskäigu ajal vaadanud koos korvpalli ja söönud õhtust. Enne külaskäiku lubas viiekordne NBA meister, et ta palub Jong-unil vabastada poliitvang Kenneth Bae, kellele Põhja-Korea valitsus on esitanud mitu riigivastase tegevuse süüdistust. Esialgsetel andmetel Rodman Bae vabastamise palumiseni ei jõudnud.

Käesoleva aasta märtsis väisas Rodman esimest korda Põhja-Koread ja selle juhti. Toona käidi väidetavalt koos isegi peol ja Rodmani sõnul tahab Kim Jong-un maailmale rahu tuua ja endine NBA staar proovis selle veenmiseks saada audientsi isegi USA riigipea Barack Obamaga.

Pärast Põhja-Korea külastamist siirdus Rodman edasi Hiinasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles