Legendaarne väravatemasin Klose jõudis vägeva tähiseni

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miroslav Klose
Miroslav Klose Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli elav legend Miroslav Klose lõi eilses MM-valikmängus taas värava ning jõudis ühele pulgale läbi aegade parimate ründajate hulka kuuluva Gerd Mülleriga – mõlema mehe arvel on nüüd 68 koondiseväravat.

Klose lõi eilses 3:0 võidumängus Austria üle kohtumise avavärava. Thomas Müller andis äärelt terava ja mõõdetud madala palli karistusalasse, kus 35-aastane Klose endale tavapärasel moel palli lähedalt ja kindlalt võrku suunas.

Kangelane jäi siiski tagasihoidlikuks ning ütles, et tema ennast Mülleriga kunagi võrdlema ei hakka. «Rekord tähendab minu jaoks palju, kuid ma ei võrdle end Mülleriga. Ma olen 68 värava löömiseks mänginud kaks korda nii palju koondisemänge kui Müller omal ajal,» selgitas ta. Müller jõudis koondise eest pallida 62 mängus, Klosel on kirjas aga 129 kohtumist.

Poolas sündinud ning kaheksa-aastaselt Saksamaale kolinud Klose on öelnud, et lõpetab pärast suvist MMi koondisekajääri.

Vaata videot eilse mängu väravatest

Saksamaa kõigi aegade väravalööjate edetabel

  1. Gerd Müller, 68
  2. Miroslav Klose, 68
  3. Jürgen Klinsmann, 47
  4. Rudi Völler, 47
  5. Lukas Podolski, 46
  6. Karl-Heinz Rummenigge, 45
  7. Uwe Seeler, 43
  8. Michael Ballack, 42
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles