Taimsoo tundis paarimees Raja alistamise üle heameelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo üllatas Armada Cupi kolmanda kohaga iseennastki.
Kaspar Taimsoo üllatas Armada Cupi kolmanda kohaga iseennastki. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Enne Armada Cupi võistlust ütles 22-aastane Kaspar Taimsoo, et tema hea sõber ja paarimees Allar Raja on nii võimas, et ajab lausa hirmu nahka.




Ent laupäeval oli hoopis Taimsoo see, kes konkurentidele hirmu nahka ajas.


Kaks päeva enne Šveitsi võistlust kõhkles Taimsoo, kuidas ta ligi üheksakilomeetrise distantsi üldse läbida suudab. Vorm iseenesest olevat Harju keskmine, aga küsimärke tekitas just vastupidavus. Seevastu Raja vorm sai temalt üksnes kiidusõnu.



Pärast võistlust puhkes Taimsoo naerma ja lausus: «Allari kiitmine ja enda vormi laitmine polnud üldse mitte taktika. Ma ei valetanud – Allar oli tõesti väga heas vormis.»



Ometi oli just Taimsoo see, kes hea vormi ja vastupidavusega üllatas laupäeval nii ennast kui ka konkurente. Ta sai mitmekordse maailmameistri Mahe Drysdale’i ja tema kaasmaalase Nathan Coheni järel kolmanda koha. Teiste seas jättis Taimsoo selja taha ka oma treeningupartneri Raja, kes mullu samal võistlusel triumfeeris. 



Tase ühtlustunud


Kumb tekitas rohkem rahulolu – Raja võitmine või kolmas koht? «Pigem on heameel ikka Allari alistamise pärast. Sest mis seal salata – Allar kuulub siiski Eesti spordi eliiti!» rõõmustas Taimsoo ja lisas: «Oleks ennatlik arvata, et ma olengi nüüd Allarist parem. Pigem tekitab rahulolu see, et vahe meie füüsises hakkab ühtlustuma.»



Taimsool oli veelgi põhjust pingutamiseks. Stardijoonel oli ka 44-aastane Jüri Jaanson, kes nädal tagasi teatas, et soovib konkurentsivõimelise neljapaadi moodustada ning sellega MMil kulla eest võidelda.



«Teadsin, et ma ei saa niisama võistlust läbi tõmmata. Tahtsin näha, kuidas Jürile vastu saan. Enne võistlust ütlesin talle, et ma kavatsen teda võita!» meenutas Taimsoo. «Ütlesin Jürile, et panen stardist täie rauaga minema, ja imekombel tuli see isegi välja. Poole maa peal sain aru, et jõuan isegi lõpuni pingutada.»



Pärast finišijoone ületamist avastas Taimsoo, et Jaanson jäi kaugele selja taha. Lõppkokkuvõttes sai kahekordne olümpiahõbe 12. koha. Kaotust nooremale kolleegile kogunes üle 43 sekundi. «Jüri õnnitles mind pärast võistlust ja kiitis. Tõepoolest, sellises konkurentsis oli väga meeldiv kolmandana lõpetada,» rõõmustas Taimsoo.



Kui tema jäi oma võistlusega väga rahule, siis Raja sees valitsesid vastupidised emotsioonid. «Ei saa kuidagi rahule jääda. Mitu asja langes kokku – juba enne starti olid mõtted mujal. Motivatsiooni polnud ja olek oli tuim,» selgitas Raja.



«Nii ma seal siis sõudsin – ei olnud midagi hiilgavat ega ka katastroofilist. Lihtsalt polnud minu päev, alati ei saa ka võita.»



Raja hinnangul ongi Armada Cupi näol tegemist nii-öelda boonusvõistlusega. Põhihooaeg on ammu lõppenud ja eesmärgid täidetud.



Pajusalu neljas


«See on lihtsalt hea võimalus teisi tippsõudjaid näha, kodust ja tavarutiinist eemale saada,» selgitas Raja, kes viimasel ajal on pühendunud oma maja ehitamisele. «Karp on valmis, aga seest on kõik tegemata. Olen praegu selles kõvasti kinni. Tahaks juba sisse kolida!»



Taimsoo ja Raja treeneri Matti Killingu sõnul ei olnud võistluse lõppresultaatides tema jaoks midagi üllatavat. Ta oskas ka Taimsoolt head võistlust oodata. «Allar praadis natuke üle. Tegelikult oleksid võinud mõlemad kolme hulgas olla. Aga mingit õnnetust pole – kaks meest viie seas on ka hästi,» sõnas Killing.



Naistest võitis Armada Cupi samuti Uus-Meremaalt pärit Emma Twigg, kes üldarvestuses lõpetas 31. kohaga (35.27,65). Kaisa Pajusalu saavutas 37.00,29ga väärika neljanda koha, kokkuvõttes finišeeris ta 50ndana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles