ESS/ Falck Pärnu võrkpallurid loovutasid kodus lubava edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS/ Falck Pärnu võrkpallimeeskond kaotas Euroopa klubide karikasarjas pärast kaht geimivõitu Keski-Savo Paterile 2:3.

Geimivõidud 25:19 ja 25:16 tõotasid Pärnu pallurite debüüdile eurosarjas ilusat algust. Paraku eksisid nad mängu edenedes lihtsates olukordades, alistusid 21:25, 16:25 ja 11:15 ning vajavad Euroopa tugevuselt teises karikasarjas Top Teams Cup jätkamiseks korduskohtumises Soomes kindlasti võitu.

Koostöö mõranemine algas pallingu vastuvõtust, ESS/Falck Pärnu esinduse peatreeneri Andrei Ojamets sõnul eksisid Jaanus Nõmmsalu ja 18-aastane vahetusmees Priit Esna lubamatult palju.

Vastased muutsid taktikat

«Otsustavas, viiendas geimis leidsid külalised üles meie Achilleuse kanna,» ütles Ojamets. «Nad servisid palli järjepanu Nõmmsalule või libero Esnale ja saavutasid, mida tahtsid. Esnal ei pidanud närvid vastu, aga teda ei saa süüdistada - ta kannab täiskasvanute hulgas esimest hooaega nii suurt vastutust.»

Pärnakad startisid keskendunult ja püüdlikult, Argo Meresaar pommitas nurkadest ja Raimo Pajusalu keskelt. 204 cm pikkune Meresaar tõi kolm punkti järjest, esimese geimi võidu tagas sidemängija Kert Toobali ja Nõmmsalu sulav koostöö.

Teises geimis polnud võõrustajatel tarvis end eriti pingutadagi, sest mullustel Soome meistrivõistlustel kolmandaks tulnud Pateri pallurid võistlesid omavahel vigade sooritamise rohkuses. Külalised ei suutnud servi korralikult vastu võtta, tõsta ega lüüa. Bulgaarlase Viktor Sharalijevi auti pallimise järel juhtis ESS/Falck 9:2.

Nõmmsalu lõi tagaliinist palli platsile, Kirill Pleshakov kavaldas võrgu keskel ja Meresaar ründas äärelt - 21:11.

«Esimesed kaks geimi näitasid meie mängijate võimekust,» tõdes Ojamets. «Kui suudame samasuguse partii esitada ka Soomes, võime edasipääsule loota.»

Kaotuses süüdistas Ojamets iseennast. «Pidanuksin meeskonna ettevalmistamisele rohkem aega pühendama, mitte nii palju mängu korraldamisega tegelema.»

Möödunud hooajal Euroopa tugevaimas klubivõrkpalli sarjas, meistrite liigas 16 parema hulka jõudnud Keski-Savo Pateri haudus nõupidamisajal taktikaplaani, mille pallurid peatreener Risto Kovaneni meeleheaks enesekindlalt täitsid.

Pateri treener võidus kindel

«Ma ei kahelnud hoolealuste võidutahtes hetkekski,» märkis külaliste juhendaja. «Esimeses kahes geimis klappis pärnakate mäng ootamatult hästi, paljuski küll tänu meie meeste abile. Muutsime oma taktikat ja see otsus oli õige.»

Toobalil oli vastuvõtjate kehva tööd raske tõstetega heastada. Murrangut ei suutnud tuua ka teda asendanud 38-aastane Avo Keel. Nõmmsalu ja Meresaar ründasid ebamugavas asendis, tagudes palli mitu korda järjest kahemeetriste lätlaste Guntis Atarsise ja Janis Plavinskise ehitatud kätemüüri.

Muutuste pööristuultes kandis suurt koormat Pateri teenekaim, 159 korda Soome koondise värve kaitsnud Henrik Kosonen, kelle löögid maandusid võõrustajate kõige kaitsetumas väljakuosas.

«Alguses pabistasime ja eksisime nagu koolipoisid,» tõdes 31-aastane Kosonen. «Siis paranes pallingu vastuvõtt, sidemängija sai täpsemalt sööta ja ründajad kindlamalt lüüa. Vaekauss pöördus tabamatult kiiresti - võrkpall on müstiline mäng.»

Keele sõnul tõi kohtumisse pöörde Pateri pallurite tugevam närvikava. «Teadsime, et psüühika saab kaalukeeleks, meie noortel pole piisavalt kogemusi,» märkis ta.

Treener kaotuses peasüüdlane

«Kaotuses saab süüdistada üht meest - treenerit. Pidanuksin meeskonna ettevalmistamisele rohkem aega pühendama, mitte nii palju mängu üldkorraldamisega tegelema.»

Andrei Ojamets, ESS/Falck võrkpallimeeskonna peatreener, otsides põhjusi, miks hoolealused kaotasid eurosarjas Keski-Savo Paterile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles