Muutused Kalev/Cramos – kaks meest tuli, kaks meest läks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile saabusid Tallinna BC Kalev/Cramo uued leegionärid Ken Johnson (vasakul) ja Charron Fisher.
Eile saabusid Tallinna BC Kalev/Cramo uued leegionärid Ken Johnson (vasakul) ja Charron Fisher. Foto: Toomas Huik

Kaunasest tagasi jõudnud Kalev/Cramo korvpallimeeskonnas toimusid eile mitmed muudatused. Klubi otsustas kaks leegionäri koju saata, samas tuli kaks ameeriklast võistkonda juurde.



Eile saabusid Tallinna 210 cm pikkune Ken Johnson ja temast 17 cm lühem Charron Fisher.


Seejuures on mõlemal mehel ette näidata küllaltki korralik karjäär. Johnson mängis aastatel 2002/2003 Miami Heati särgis ka 16 kohtumist NBAs, kus tema arvele jäi keskmiselt kaks punkti ja kaks lauapalli. Eelmisel hooajal aitas ta Bonni Telekomi Saksamaa liigas hõbemedalile, seejuures kanti tema kontole 7,3 punkti ja 3,3 lauapalli ühe mängu kohta.



Korvikütina tuntud Fisher kostitas Serbia liigas Novi Sadi Vojvodina ridades mängides vastaseid keskmiselt 16,3 punktiga ühes kohtumises, lisaks hankis ta 6,8 lauapalli.



«Hooaeg on juba mõnda aega käinud ning pallurite hinnad ja meie võimalused hakkavad lähenema,» kirjeldas BC Kalev/Cramo klubi president Ivar Valdmaa, kuidas uued mehed tee nende klubi juurde leidsid.



Neljapäeval väljakule


Samas Eesti ja uue koduklubi tegemistega polnud mehed ennast jõudnud veel kurssi viia. «Ei tea midagi,» sõnasid mehed kui ühest suust.



«Klubi (Kalev/Cramo – toim) mängib kolme liigat,» täpsustas siiski Fisher, kes oli teadlik ka võistkonda tabanud vigastustelainest.



Sel hooajal mitmete probleemidega võitlevale Kalev/Cramole peaksid uute meeste oskused kindlasti marjaks kuluma.



«Eelkõige on minu tugevuseks kaitse. Kõik teavad mind selle ja loomulikult blokeeritud visete poolest,» iseloomustas Johnson oma mängustiili.



Fisherilt võib Kalev/Cramo rohkem tuge oodata aga rünnakul. «Minu plussiks on punktide viskamine ja lauapallide hankimine,» sõnas Fisher, kes lisas, et vaatamata 193 cm pikkusele kasvule võib ta vajadusel mängida ka jõulise ääremängija kohal.



Eesti publikul on uusi mehi võimalus näha juba sel nädalal, kui Kalev/Cramo kohtub koduses meistriliigas neljapäeval võõrsil Valgaga ning laupäeval Pärnuga.



«Oleme valmis väljakule jooksma,» tunnistasid ameeriklased.



Ka meeskonna füsioterapeudi Priit Lehismetsa sõnul on mehed terved ning juba täna trennis. Lisaks võtavad harjutuskorrast osa ka viimastest kohtumistest kõrvale jäänud Rait Keerles, Gregor Arbet, Gert Dorbek ja Marko Riis. «Homme (täna – toim) on üle pika aja kõik trennis,» sõnas Lehismets. «Riisi olukord on nendest kõige halvem, kuid asi läheb paremaks.»



Miller ja Berkis saadeti koju


Samas lõppes eile Kalev/Cramo juures testimisel olnud ameeriklase Jason Milleri ja lätlase Martins Berkise katseaeg ning klubi pidas paremaks meestega põhilepingut mitte sõlmida.


«Nad ei andnud võistkonnale vajalikku taset juurde ning otsustasime mõlemast loobuda,» tunnistas Valdmaa.



Samuti klubis katseajal viibiv Josh Akognon on meeskonna juhtidele kahe kohtumise ja seniste treeningute põhjal jätnud positiivse mulje. «Tundub, et tegemist on korraliku mängumehega,» täpsustas klubi president.



Siiski on Kalev/Cramol plaanis veel mängijateturul ringi vaadata ning on võimalik, et võistkonda tuleb veel üks korvialune jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles