Baltal jäi olümpianorm ja Eesti rekord tugeva tuule taha

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenja Balta.
Ksenja Balta. Foto: Liis Treimann

Vaid lubatust pisut tugevamini puhunud taganttuul segas Ksenija Baltal püstitamast 100 meetri jooksu Eesti rekordit. Pekingi olümpiaks kaugushüppajana valmistuv piiga on paranenud põlvevigastusest ning sprintis eile staadionisirge 11,43ga. Tuule tugevuseks mõõdeti 2,4 meetrit sekundis.

«Start ja jooks polnud tehniliselt ideaalsed, ent kiirus on mul täitsa olemas,» sõnas Balta. «Ma pole ju sprinti harjutanud, seda arvestades tuli täna päris hea aeg.»


Balta arvas, et proovib 100 meetrit ka kahe nädala pärast toimuvatel eesti meistrivõistlustel, ent pearõhu asetab ta siiski kaugushüppele. «Põlv on paranenud ega sega enam treeninguid,» kinnitas ta. «Pärast Valga võistlust jätsin põhitreeningutes nädala vahele, ent käisin basseinis jooksmas, tegin jõuharjutusi ning aitasin järgele nõrgemaid kohti. See aeg võis tulla mulle kasuks.»


Balta senised parimad tulemused pärinevad tunamullusest ajast. Piiga usub, et on praegu toonasest ajast paremas vormis. «Trennis saavutatud numbritest ei hakka ma rääkima, muidu hakkavad kõik liiga palju ootama,» lausus ta kavalalt. «Hea tulemus sõltub vaid sellest, kuidas mul sooritus tehniliselt õnnestub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles