ESS Falck Pärnu võitis eurosarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS Falck Pärnu Võrkpalliklubi võitis Euroopa võrkpalliföderatsiooni karikavõistluste alagrupiturniiri Luksemburgis ja pääses sarja järgmisse ringi 16 parema sekka.

Viimastes koduliiga mängudes ebakindlalt esinenud pärnulased alistasid esikoha otsustanud kohtumises soosiku Saloniki PAOK esinduse 3:1.

Luksemburgi võitma tulnud kreeklased alustasid selleks mänguks videolindi abil tõsiselt valmistunud pärnakate vastu veidi üleolevalt ja said karistada.

ESS Falck Pärnu VK kaotas küll avageimi 26:28, kuid võitis kolm järgmist geimi 25:21, 25:22 ja 25:20.

«Nii tugeva meeskonna vastu pole me varem mänginud, kuid seda magusam on võit,» ütles pärnakate treener Andrei Ojamets.

Pärnu meeskonna algkoosseisu mehed Kert Toobal, Argo Meresaar, Jaanus Nõmmsalu, Kirill Pleðakov, Austris Stals ja libero Sten Esna võtsid servi vastu peaaegu eksimatult.

Kasulikult ründasid Argo Meresaar, Kirill Pleðakov ja Austris Stals, võidu peavõti oli kogu meeskonna üksteist toetav tegutsemine.

Kreeka klubi ridadesse kuuluvad Kuuba ekskoondislane Freddy Brooks ja Sydney olümpial Bulgaaria dressis esinenud Ploudis Konstantinov. Nad tunnistasid, et ei osanud Eesti tugevat vastuhakku ette näha.

Teistes mängudes alistas ESS Falck Pärnu Luksemburgi VS Mameri 3:0 (22, 21, 22) ja kindlalt 3:0 (21, 14, 28) Lausanne’i ja pääses alagrupi võitjana CEV sarja play-off’i.

ESS Falck Pärnu järgmine vastane selgub neljapäevase loosimise järel, kohtumised toimuvad jaanuaris nii kodus kui võõrsil.

Avavooru teises mängus alistas Saloniki PAOK 3:1 (18, 17, -23, 25) Ðveitsi meistri Lausanne Universite Clubi.

Eesti meistriliigas alistas Tartu Pere Leib/Cibus kolmanda ringi esimeses voorus Viljandi Volle ja Eesti Kaubaliinid/Rivaal Maardu 3:0.

Enn Hallik, Luksemburg
Enn Hallik on Pärnu Postimehe sporditoimetaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles