Kõrgele ihkavad kahevõistlejad jahivad olümpiapileteid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldo Leetoja
Aldo Leetoja Foto: Toomas Huik

Eelmisel hooajal orbiidile tõusnud Eesti kahevõistlejate uus põlvkond soovib edukalt esineda ka sel talvel. Peaeesmärk on noormeestel seotud Vancouveri olümpiaga.



Kuna praegu pole kellegi sõit sinna veel kindel, tuleb eestlastel kõigepealt lunastada pääse suurvõistlusele. Selleks tuleb aga edukalt esineda (loe: 30 parema sekka jõuda) MK-etappidel, kuhu esialgu saame saata kaks meest. Ülejäänud peavad leppima kontinentaalkarikasarja etappidega USAs.



Avastardi teevad kahevõistlejad 14. novembril, kui Põhja-Soomes peetakse esimese lume võistlus. «Selle mõõduvõtu tulemusena otsustame, kes pääsevad Ruka MK-etapile,» kirjeldas suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete juhataja Roomet Pikkor esimese valiku kriteeriume.



Kui Karl August Tiirmaa, Tanel Levkoi ja Aldo Leetoja on juba Soomes treenimas, siis eile sõitsid sinna ka teised meeskonnaliikmed.



Eelmisel aastal Libereci MMil võistkonnavõistluses 9. koha saanud kahevõistlejad soovivad ka tänavu vähemalt nelja mehega tiitlivõistlusele jõuda.



«Esmane eesmärk on loomulikult olümpiamängudele saada, siis tahaks meeskonnaga kindlasti kümne sekka jõuda,» tutvustas Pikkor.



Lisaks olümpiamängudele on kahevõistlejate tänavuseks teiseks sihiks kodusel kontinentaalkarikasarja etapil, mis peetakse 9. ja 10. jaanuaril Otepääl, korralik märk maha saada.



Vaatamata säästuajale on kahevõistlejate jaoks suudetud kokku panna küllaltki hästi toimiv tiim. «Õnneks on neid inimesi, kes ka raskel ajal meisse usuvad,» rõõmustas Pikkor.



Selle hea näitena aitab Eesti kahevõistlejatel hüppeid lihvida kogenud Risto Pirttimäki, kes on omal ajal juhendanud ka kuulsaid soomlasi Matti Nykäneni ja Jani Soinineni. Lisaks on tiimi kaasatud Toomas Nurmsalu, kes hoolitseb suuskade eest, ning füsioterapeut Lauri Ott.



Kui peaaegu kõik eestlased teavad, kuidas Andrus Veerpalu ja Jaak Mae igal aastal treeningmahtu tõstavad, siis seda on teinud ka noored kahevõistlejad.



«Kui eelmisel aastal oli mahtude kasv 25 protsenti, siis tänavu kümme,» täpsustas Pikkor. «Eesmärgid on kõigil kindlasti kõrged.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles