Jackie Stewart: vormel-1 piloodid vajavad treenereid

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackie Stewart.
Jackie Stewart. Foto: Reuters / Scanpix

 

Endine vormel-1 maailmameister Jackie Stewart usub, et autospordi kuningliku sarja meeskonnad ja piloodid vajaksid eratreenereid, et vältida lihtsatest eksimustest tulenevaid avariisid.

«Vormel-1 selgeks nõrkuseks on, et treeningud on minimaalsed» arvas Stewart. «Mul ei tule ühtegi muud spordiala meelde, kus oleks nii vähe harjutamisr. Golfimängijad, jalgpallurid ja teised treenivad ennast pidevalt. Näiteks Tiger Woods ei kõnniks kümmet meetritki oma treenerita. Vormelipiloodid aga väidavad, et nad ei vaja mingisugust abi.»

Stewarti kommentaarid tulenesid eelkõige Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi tekitatud avariidest boksiteel. Stewarti meelest olid need juhtumid selge näide treeningu vajalikkusest – infovahetuse treening meeskonna ja piloodi vahel olevat briti sõnul olulisim.

«Kommunikatsioon talli ja piloodi vahel on praegu puudulik. Montrealis toimunu on ehe näide, kus piloot ei kuulnud korralikult meeskonna hoiatust boksitee suletuse kohta.»

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles