Koos eneseusuga kaotas ESS Pärnu ka mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS Pärnu Falcki võrkpallimeeskond alistus eurosarjas Jaroslavli Neftjanikule 1:3 ja säilitas järgmisse ringi pääsemiseks õhkõrna lootuse.

Pärnakatel jätkus kohtumises Venemaa meistrivõistlustel medalit püüdva meeskonnaga vastuhakujõudu kolmes geimis. Siis murdsid Neftjaniku sihvakad pallurid võõrustajate rünnakud eos ja mõrastasid nende tahte.

ESS Pärnu valitses avageimis 25:17, kaotas järgmised 23:25 ja 21:25 ning viimase rohkete vigade tõttu 10:25.

ESS Pärnu meeskonna peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul kadus hoolealustel finaalis eneseusk ja suur allajäämine lõpugeimis jättis järgmisse ringi pääsemiseks väikese ðansi.

«Aga ma pole löödud,» märkis Ojamets. «Suutsime Venemaal teisel kohal asuva meeskonnaga kolm geimi võrdselt heidelda.»

Ootamatult edukas algus

Ladusa kiire koostöö leidnud pärnakad juhtisid avageimis 7:1, 15:6 ja 21:12. Sidemängija Kert Toobal jagas palli Argo Meresaarele ja Jaanus Nõmmsalule, kelle ründelöögid maandusid vastaste platsil või kukkusid blokist auti.

«Vastased ei teadnud alguses, mida oskame,» selgitas Toobal. «Kiire mäng on meie trump. Kui nad meie mängu tundma õppisid, läks parema ründepaiga otsimine raskemaks.»

Neftjaniku peatreener Sergei Ðljapnikov saatis koostöö parandamiseks kahe noormängija asemel platsile põhikuuiku mehed, kelle jõudu ta alguses kavatses Venemaa liigamängudeks säästa.

«Meie noored ei kohanenud publiku kaasaelamisega, pidin nad pingest vabanemiseks puhkama tooma,» märkis külalisjuhendaja.

Teises geimis said külalised Deniss Garkuðenko servidest seitse punkti järjest, pallingu vastuvõtul jäid hätta Kirill Pleðakov ja Nõmmsalu.

Toobal leidis võrgu keskel väga hea klapi Raimo Pajusaluga, kelle löögist tuli 8:12. Pajusalu ühemeheblokk viigistas 14:14.

Kui vastased keskelt ründajale müüri ette seadsid, suunas Toobal palli Meresaarele nurka või Austris Stalsile tagaliini. Läti võõrmängija löök seisul 22:23 maandus auti.

«Valus punkt, midagi murdus kogu meeskonnas,» märkis Toobal. «Hoolimata eksimustest tuli kaaslasi usaldada ja uuesti üritada.»

Pärnul arenev koosseis

Kolmandas ja neljandas geimis eksisid järjest servil Meresaar, Nõmmsalu ja Pajusalu. Järjest vähem jaksasid pärnulased tõrjuda kahemeetriste külaliste pommlööke.

«Terava pallinguta me nii pikakasvulisele meeskonnale vastu ei saa,» põhjendas Toobal riskeerimist. «Kuid eksimused näitasid klassivahet.»

Ðljapnikovi sõnul jätsid võõrustajad sümpaatse mulje. «Nad näitasid kiiret kaasaegset võrkpalli,» hindas ta. «Pärnul on arenguvõimeline koosseis, kellega tasub vaeva näha.»

Euroopa võrkpalliföderatsiooni karikasarja korduskohtumine toimub 17. jaanuaril Jaroslavlis, võitja pääseb veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles