Dopingu tarvitamist tunnistanud Agassi palub inimestelt kaastunnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Agassi
Andre Agassi Foto: TopFoto / SCANPIX

Oma peatselt ilmuvas autobiograafias dopingu tarvitamist tunnistanud endine meeste tennise maailma esireket Andre Agassi palub teda kritiseerivatelt inimestelt kaastunnet.

Agassi andis intervjuu USA telesaatele «60 minutit», kus vestles oma autobiograafiast, metamfetamiini tarvitamisest ning võitlusest depressiooniga. Intervjuu jõuab USA televaatajateni pühapäeval, vahendab Reuters.

Kui intervjueerija palus Agassil kommenteerida naiste tennise endise esireketi Martina Navratilova kriitikat tema suunas, muutus Agassi emotsionaalseks. «See on midagi, mida ei tahaks kuulda. Lootsin, et mulle tuntakse ka kaasa, mitte ei mõisteta ainult hukka,» lausus Agassi. «See (metamfetamiini tarvitamine – toim) juhtus minu elus perioodil, mil vajasin abi.»

Agassi avaldab oma raamatus, et tarvitas 1997. aastal metamfetamiini ning andis ka positiivse dopinguproovi, ent pääses võistluskeelust, kuna valetas Meeste Profitennise Liidule (ATP).

Kuigi see paljastus on tekitanud palju pahameelt, kinnitas Agassi, et ta ei kahetse midagi.

«Ma ei tea, millised tagajärjed sel on. Igatahes oli mul selle avaldamisega märksa rohkem kaotada kui võita,» mõtiskles Agassi. «Mõtlen rohkem selle peale, et äkki võib mu paljastus kedagi aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles