Haye: kardan oma ema rohkem kui Valujevit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye
David Haye Foto: PA Wire/Scanpix

Täna hilisõhtul toimub lõpuks kauaoodatud Taaveti ja Koljati kohtumine, kui Saksamaal lähevad profipoksi WBA-sarja maailmameistrivõistluste raskekaalu tiitlimatšis vastamisi söakas inglane David Haye ning tiitlikaitsja, Venemaa hiiglane Nikolai Valujev.


Hoolimata sellest, et Haye on 218-sentimeetrisest Valujevist koguni 28 cm lühem ja 45 kilo kergem, ei näita inglane mingisugust aukartust, kuulutades, et kavatseb olla esimene poksija, kes suudab Valujevi nokauti lüüa.



Halvimate kommetega


«Minu käe kiiruse ja Valujevi tohutu suure pea kokkupuutel tekib plahvatus. See on minu võimalus ajalugu teha,» rääkis enesekindel Haye. «Olen unistanud hetkest, mil Valujev põrandale vajub. Usun siiralt, et see on läbi aegade jahmatavaim nokaut.»


«Ta pole siiani korralikult haiget saanud, rääkimata nokaudist,» jätkas Haye. «Mulle on antud võimalus see hiiglane põlvili suruda.»



Valujev on 51 matšist kaotanud vaid ühe ning kavatseb ka täna võidutseda. «Haye kommentaarid on mind kõvasti motiveerinud,» sõnas Valujev. «Ta läheb ajalukku sellega, et on halvimate kommete ja suurima suuga poksija. Ma ei usu, et ta suudab poksiringis oma sõnad ka tegudeks muuta, kuid see ei tähenda, et ma teda alahindaks.»



Kole, haisev ja karvane


Tõsi ta on – inglane pole matšist rääkides sõnu valinud, vaid on kiidelnud nii leheveergudel kui ka teleintervjuudes, et kavatseb Valujevi pead poksikotina kasutada ja mehe läbi tuuseldada. Lisaks on Haye kommenteerinud Vene hiiglase välimust, nimetades teda koledaks, haisvaks ja karvaseks.



Veel teatas Haye, et kardab oma ema ka rohkem kui tänast vastast. «See on tõsi, mu ema hirmutab mind!» kinnitas Haye, et ema Jane suudab ta põlved hirmust värisema panna. «Kui emale ei meeldi, mis ma lehtedes rääkinud olen, saan kohe pahandada. Ma ei taha teha midagi, mis emale ei meeldi. Keegi ei taha ju oma emale pettumust valmistada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles