Vanim tegevtennisist lõpetas karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabrice Santoro
Fabrice Santoro Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa pealinnas Pariisis peetaval 2,75 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Masters-sarja tenniseturniiril avaringis ameeriklasele James Blake’ile (ATP 41.) kaotanud prantslane Fabrice Santoro pani karjäärile punkti.

Kuu aja pärast 37-aastaseks saav Santoro (ATP 54.) kinnitas pärast 4:6, 3:6 kaotust, et see jäi tema profikarjääri viimaseks turniiriks, vahendab Reuters.

«Mul on väga lõbus olnud, aga nüüd on aeg puhata,» sõnas Santoro, kes võistles Pariisis Mastersil juba 15. korda.

Varem oli Santoro vihjanud, et mängib veel ka tuleva aasta alguses Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Sel puhul saanuks ta kirja omapärase rekordi – nimelt oleks ta siis viimasel neljal kümnendil mänginud vähemalt ühel suure slämmi turniiril.

Santoro teenis karjääri jooksul üksikmängus kuus turniirivõitu, tema parimaks edetabelikohaks jäi 17. positsioon 2001. aastal.

Suure slämmi turniiridel saatis teda suurem edu paarismängus. 2003. ja 2004. aastal võitis ta koos kaasmaalase Michaël Llodraga Austraalia lahtistel meeste paarismängu, 2005. aastal võidutses kodupubliku silme ees koos slovakitari Daniela Hantuchovaga Prantsusmaa lahtistel segapaarismängus.

Pariisi Masters jääb profikarjääri viimaseks turniiriks ka endisele maailma esireketile Marat Safinile (ATP 65.), kes kohtub avaringis täna õhtupoolikul läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse jõudnud prantslase Thierry Ascionega (ATP 168.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles