Hamiltoni isa: vale jutt, et Lewis Räikköneni McLarenisse ei taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) oma isa Anthony Hamiltoniga.
Lewis Hamilton (vasakul) oma isa Anthony Hamiltoniga. Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Anthony Hamilton lükkas ümber jutud, justkui oleks tema poeg, mullune vormel-1 sarja maailmameister Lewis Hamilton selle vastu, et soomlane Kimi Räikkönen järgmisest hooajast koos temaga McLarenis sõidaks.

Kuna Ferrari lõpetas Räikköneniga aasta enne tähtaega lepingu, pole soomlasel järgmiseks hooajaks ühegi meeskonnaga lepingut, vahendab Planet-F1.

Väidetavalt maksab Ferrari Räikkönenile valurahana ühe hooaja palga (25 miljonit eurot) kui soomlane vaheaasta võtab, kui ta aga mõne teise meeskonnaga liitub, maksab Ferrari talle pool aastapalgast.

Räikkönen on korduvalt öelnud, et on nõus liituma vaid McLareniga. Pärast seda avaldust hakkasid levima jutud, et Hamilton ei soovi Räikköneni enda meeskonnakaaslaseks.

Hamiltoni isa lükkas aga sellised jutud tagasi ning ütles lausa, et Räikkönen oleks McLarenile parim valik.

«Esmalt pean ütlema, et ei mina ega Lewis saa mõjutada, kelle McLaren palkab,» ütles Anthony Hamilton Turun Sanomatele. «Aga kui tahetakse MM-tiitlit, siis minu arvates vajab meeskond ka Kimit.»

«Kimi on parim saadaolev sõitja,» jätkas ta. «Lewis ja Kimi kannustaksid üksteist paremini sõitma.»

Samas võib McLaren otsustada jätkata ka praeguse teise piloodi Heikki Kovalaineniga. «Kui peaksin ise tegema valiku Kimi ja Heikki vahel, valiksin Kimi, aga mul poleks midagi ka selle vastu, kui Heikki jätkaks,» sõnas Anthony Hamilton. «Meile on alati Heikki meeldinud, ta on särav inimene ja teeb oma töö hästi ära. Aga Kimi on nii lahe tüüp. Minu arvates oleks tema McLarenile järgmiseks hooajaks parim valik.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles