Sprindikoondises ajaloo tugevaim konkurents

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu (vasakul) ja Peeter Kümmel.
Anti Saarepuu (vasakul) ja Peeter Kümmel. Foto: Pm

Mitte kunagi varem pole Eesti sprindikoondises olnud nii tugevat konkurentsi kui tänavu. Reedel asub Olose esimese lume võistlusel joonele vähemalt üheksa eestlast, kes soovivad Kuusamo MK-etapile pääseda.


Viiele kohale on peaaegu kümme pretendenti. Lisaks sprindikoondisse kuuluvatele Anti Saarepuule, Timo Simonlatserile, Peeter Kümmelile ja Kein Einastele ka Vahur Teppan, Siim Sellis, Karel Tammjärv, Dmitri Reinmets ja tagasitulekut tegev Erkki Jallai. Kõik nimetatud harjutavad Olosel ja asuvad starti väsimuse foonilt.



«Just süsteemiväliselt tulevad sportlased muudavad seisu põnevaks. Konkurents pole kunagi olnud nii tugev,» tõdes suusakoondise peatreener Mati Alaver.



Reedel tehakse sotid selgeks – need viis eestlast, kes saavad klassikasprindis parima koha, pääsevad hooaja esimesele etapile Kuusamosse. Need, kes seda teha ei suuda, jäävad oma aega ootama.



Üks, mis kindel, kõik nad ootavad hooaja esimest starti pikisilmi. «Selle nimel oleme kogu aeg tööd teinud. Olen võistluseks valmis,» tõdes Simonlatser, kes hiljuti olevat näidanud elu parimaid testitulemusi. Tema treeningukaaslane Einaste lisas: «Olin vahepeal küll natuke haige, kuid siiski ootan esimest starti suure põnevusega. Kõik mehed paistavad heas seisus olevat.»



Suurimaks küsimärgiks on Jaanus Teppani käe all harjutava Jallai seis. 2006. aasta hooajal terviseprobleemide tõttu tippspordist loobunud Jallai on tänavu tõsiselt harjutanud ning loodab ideaalvariandis ka Vancouveri olümpiale jõuda. «Praegu puudub mul igasugune aimdus, kus punktis asun. Trenni olen küll korralikult teinud, kuid tegelikku taset näitavad ikka võistlused. Sellepärast ongi praegune seis nii põnev,» avaldas Jallai, kes harjutab Olosel koos Sparta spordiklubiga. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles