Korotini ja Esko tants vaimustas publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiitlivõistluste medaliomanike Eduard Korotini ja Kristine Esko etteaste Eesti kümne tantsu meistrivõistlustel pani publiku rõkkama, mõõduvõtmise järel ümbritsesid tandemit lillesülemitega pöidlahoidjad.

Korotin-Esko võidutsesid viimase kohani välja müüdud Kalevi hallis kõigis tantsuviisides. Sujuvalt liikunud Korotin-Esko säilitasid külmaverelisuse ka siis, kui nad teise paariga kergelt kokku puutusid.

«Kõik räägivad: mis teil viga, olete vastastest selgelt üle, lähete ja võidate!» ütles Korotin. «Tegelikult ei ole kõik sugugi nii lihtne, nagu arvatakse. Meie jaoks on tähtis kvaliteet.»

Korotinile-Eskole oli oluline, et nad lunastasid Euroopa ja maailmameistrivõistluste pääsme. EM toimub 29. septembril Austrias ja MM 20. oktoobril Itaalias. «Tänast võistlust analüüsime treeningul. Siin tunneme asjast mõnu, vastasel juhul poleks mõtet tööd teha,» lausus Korotin.

Mullu tipptasandil läbi murdnud Korotin-Esko tunnetavad, et kohustusekoorem on kasvanud. Esko võrdles eliidis püsimist leili võtmisega. «Mida kõrgemal oled, seda rohkem higistad,» tõdes kena piiga. «Publik ja kohtunikud ootavad meilt varasemast rohkem.»

Mais osalevad Korotin-Esko ladina-ameerika tantsude EM-võistlustel Poolas. Ettevalmistusetapil abistab neid hollandlasest tipptreener Ruud Vermy, kelle juhendamisel harjutavad ka standard- ja ladina-ameerika tantsude maailmameistrid.

Vermy pilk jäi Korotinil-Eskol peatuma 24. märtsil Singapuris. «Ta tuli meie juurde, avaldas tunnustust ja ütles, et on valmis aitama,» meenutas Korotin. «Olime üllatunud, võtsime pakkumise meeleldi vastu. Usume, et koostööst sünnib kasu.»

Eesti meistrivõistlustel kohtunikuna tegutsenud endine Soome meister ladina-ameerika tantsudes Sanna Hento kiitis Korotini-Esko küpsust. «Neil on hea tehnika, nad säilitavad kindluse ka väga kiirelt liikudes,» nentis soomlanna.

Hentole jättis Revalia korraldatud turniiril eesti tantsu tase hea mulje. «Noorte parim paar Stasys Brilis-Juliana Sheviakova tuli täiskasvanute hulgas teiseks,» märkis ta.

Kolmanda koha pälvinud tandem Maarek Varres-Lisi Virves tekitas elevust. Nimelt läks Virves õhtu juhi Merle Klandorfi juurde ja ütles, et paariline jääb tantsule hiljaks. Hallipäine inglasest kohtunik David Trueman, kes omal ajal jõudis nii EMil kui ka MMil finaali, oli rõõmsalt valmis asuma asendaja rolli.

Tulemused

Eesti kümne tantsu meistrivõistlused. Klass juunior I: 1. Deniss Migunov - Veronika Korõtnikova. Juunior II: 1. Roger Niitmäe - Kerttu Tänav. Noored: 1. Stasys Brilis - Juliana Sheviakova. Täiskasvanud: 1. Eduard Korotin - Kristine Esko, 2. Brilis - Sheviakova, 3. Maarek Varres - Lisi Virves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles