Rafael Nadal: dopingureeglid on liiga karmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: AP / Scanpix

Meeste tennise maailma edetabeli teine number Rafael Nadal kritiseeris teravalt dopingureegleid.

Eelmisel nädalal määrati aastane võistluskeeld Belgia tennisistidele Xavier Malisse’ile ja Yanina Wickmayerile, kuna nad eksisid reeglite vastu, kirjutab BBC.

«Olen esimene, kes tahab puhast sporti, aga see, kuidas kontrolli läbi viiakse, pole minu arvates õige,» pahandas Nadal. «See on väga raske, kui pead täpselt teadma, kus sa iga päev viibid.»

Maailma Anti-Dopingu Agentuur (WADA) võttis tänavu 1. jaanuarist kasutusele uue reegli, mille kohaselt peavad sportlased teatama kolm kuud ette, kus nad järgmistel kuudel on, andes igast päevast vähemalt ühe tunni ajavahemikus kella kuuest hommikul kuni kella 11-ni õhtul, mil testijatel on võimalik neid üles leida.

Kui sportlane 18 kuu jooksul reegli vastu kolmel korral eksib ehk pole lubatud kohas, ootab teda automaatselt võistluskeeld.

Just selle reegli vastu eksisid ka Malisse ning Wickmayer ning seetõttu määrati neile aastane võistluskeeld. Mõlemad tennisistid kaebasid otsuse edasi Spordi Arbitraažikohtusse.

«Olen alati mängijate poolt ja kaitsen neid,» sõnas Nadal. «Usun oma kolleegidesse ja teistesse mängijatesse. Usun alati, et nad on puhtad. Kui pole midagi, mis vastupidist tõestaks, kaitsen alati oma sõpru.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles