Hukkunud Saksamaa väravavaht jättis hüvastijätukirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad fännid viisid Hannoveri jalgpalliklubi staadioni juurde küünlaid, mälestamaks rongirataste all hukkunud Robert Enket.
Sajad fännid viisid Hannoveri jalgpalliklubi staadioni juurde küünlaid, mälestamaks rongirataste all hukkunud Robert Enket. Foto: AP / Scanpix

Nüüdseks on selgunud, et eile Saksamaal rongi ette hüpanud ja surma saanud Saksamaa jalgpallikoondise väravavaht Robert Enke tegi enesetapu.

Politsei avaldas, et 32-aastane Enke jättis endast maha ka hüvastijätukirja, vahendab AP.

Kust täpselt hüvastijätukiri leiti, ei soovitud avaldada, kuid politsei sõnul on nad kindlad, et tegemist oli enesetapuga.

«Võin kinnitada, et see oli enesetapp,» sõnas Enke lähedane sõber Jörg Neblung. «Robert võttis endalt elu.»

Sündmuskoha lähedal seisis Enke auto, mille uksed olid lukustamata, tema rahakott lebas juhiistmel. Kaks rongijuhti tunnistasid, et nägid üht mees rööbastel ja tõmbasid kiiresti pidurit, kuid ei suutnud rongi õigeaegselt peatada.

Kolm aastat tagasi suri südamepuudulikkuse tagajärjel Enke kaheaastane tütar Lara. Saksa telekanali ARD andmetel oli Enke surmapaik vaid umbes 200 meetri kaugusel tema tütre hauast.

Leinav Saksamaa jalgpallikoondis otsustas Enke surma tõttu ära jätta tänase treeningu ning meediakohtumised. Laupäeval peaks Saksamaa sõpruskohtumises mängima Tšiiliga, kuid on võimalus, et mäng jäetakse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles