Enesetapu sooritanud Enke lesk: Robert võitles depressiooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad fännid viisid Hannoveri jalgpalliklubi staadioni juurde küünlaid, mälestamaks rongirataste all hukkunud Robert Enket.
Sajad fännid viisid Hannoveri jalgpalliklubi staadioni juurde küünlaid, mälestamaks rongirataste all hukkunud Robert Enket. Foto: AP / Scanpix

Eile rongi ette viskunud ja enesetapu sooritanud Saksamaa jalgpallikoondise väravavahi Robert Enke lesk Teresa avaldas, et abikaasa võitles juba pikemat aega depressiooniga.

Teresa Enke sõnul kartis tema abikaasa, et kui avalikkus saab tema muredest teada, võetakse adopteeritud tütar neilt ära, vahendab Daily Mail.

Kolm aastat tagasi suri paari kaheaastane tütar Lara südamepuudulikkuse tagajärjel. Enke surmapaik oli vaid 200 meetri kaugusel tütre hauast.

Enke lesk ja väravavahi psühholoog Valentin Markser andsid täna Hannoveris pressikonverentsi, et selgitada mehe enesetapu põhjuseid.

Esimest korda raviti Enkel depressiooni ajal, mil ta kuulus Barcelona ridadesse. «Püüdsin teda toetada, ütlesin, et jalgpall pole ainus asi. Ütlesin, et see pole lootusetu seis, elus on veel nii palju ilusaid asju. Meil oli Lara ja meil on Leila,» rääks Teresa Enke pisaratega võideldes. «Tahtsin aidata tal sellest üle saada. Ta ei tahtnud, et keegi sellest teada saaks. Ta kartis Leilat kaotada.»

Enke jättis ka hüvastijätukirja, kus vabandas oma perekonna ja teda ravinud inimeste ees, et ta meelega jättis neile mulje, justkui oleks ta paranemas. Psühholoogi sõnul valetas ta lähedastele seetõttu, et saaks oma enesetappu planeerida. «Hoolimata sellest, et ravisime teda mitu kuud igapäevaselt, ei suutnud me enesetappu ära hoida,» lisas Markser.

Saksamaa jalgpalliliit teatas, et Enke surma tõttu jääb laupäevane sõprusmäng Tšiiliga ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles