Loskutov lõpetab karjääri Tallinna maratonil

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Loskutov.
Pavel Loskutov. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Eesti tuntuim jooksja Pavel Loskutov kinnitas täna SEB ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi koostöölepingu allkirjastamisüritusel, kus kinnitati, et 12. septembril 2010. toimub Tallinnas täispikk maraton, et peab oma karjääri viimase jooksu just kodukamaral.

«Just praegu on õige aeg seada endale järgmiseks aastaks eesmärk läbida jooksumaraton ning hakata vaikselt treenima,» lausu Pavel Loskutov.

SEB Tallinna Maratoni nime kandev spordiüritus toimub 12. septembril 2010, paralleelselt traditsioonilise SEB Tallinna Sügisjooksuga. Maratoni rada kattub osaliselt Sügisjooksu rajaga.

Start on Draamateatri juurest Pärnu maanteel, rada kulgeb piki rannaäärt Meriväljani, kust pööratakse tagasi kesklinna poole. Maratonil läbitakse kaks ringi ning finiš toimub Vabaduse väljakul.

MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi esindaja Mati Lillialliku sõnul võttis SEB Tallinna Sügisjooksust tänavu osa 12 409 jooksjat, mis lisas kindlust, et Tallinn on valmis maratoni läbiviimiseks. Maraton ei ole mõeldud vaid professionaalidele, vaid tegemist on rahvaspordiüritusega, millest on võimeline osa võtma iga terve inimene.

Oma pika võistluskarjääri jooksul pole Pavel Loskutov läbinud ühtegi maratoni Eestis, seega otsustas ta oma karjääri viimase jooksu teha just järgmisel sügisel SEB Tallinna Maratonil. Ka Pavel Loskutov toonitas, et maratoni suudab läbida iga sihikindel inimene.

SEB juhatuse esimees Ahti Asmann ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi juhatuse liige Mati Lilliallik allkirjastasid täna koostöölepingu, mille kohaselt toetab SEB järgmisel kolmel aastal SEB Tallinna Maratoni ja SEB Kõrvemaa Nelikürituse läbiviimist. Antud võistluste raames on igal aastal võimalik Põhja-Eestis võistelda suusatamises, kolmel jooksuüritusel, triatlonis ja rattamaratonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles