Maailma kiireim naismootorrattur tuleb Eestisse

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringrajavõidusõit.
Ringrajavõidusõit. Foto: Liis Treimann
Klubi Hauster Motosport korraldab 12. juulil teist aastat Saaremaal Kuressaare lennuväljal motoringraja võistluse Hauster Racing Weekend, mis on ühtlasi ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste viiendaks  ja Balti meistrivõistluste kolmandaks etapiks.

Hauster Racing Weekend toimumiskohaks on Kuressaare lennuväli, kus ainult selleks päevaks ehitatakse 2 kilomeetri pikkune ringrada.

Rada on publikule äärmiselt atraktiivne, kuna kiirused kasvavad tänu raja heale asfaltkattele kuni 200 km/h ja eelmisel aastal pälvis rada võidusõitjatelt palju kiidusõnu, vahendab motorsport.ee.

Kuigi tegu pole päris ringrajaga, suudeti lennuvälja kvaliteetsele asfaldile Marko Rohtlaane abiga maha märkida kiire ja tehniline rada. Hetkel on Kuressaare ainus koht, kus tõsiseltvõetavat ringrajavõistlust korraldada saab, sest legendaarse Audru ringraja asfalti olukord on väga kehv.

Võistluse korraldamine rahvusvahelisel lennuväljal pole kergete killast. Võistluspäeval, 12. juulil on kõik lennud Kuressaarest mujale suunatud ning viimane lennuk maandub 11. juulil kell 18:00 ning juba tunni pärast võivad võistlejad ja korraldajad järgmise päeva sõiduks valmistuma hakata. Rada avatakse lennuliikluseks pühapäeva varahommikuks.

Kui eelmisel aastal osales Hauster Racing Weekendil 104 ringrajasõitjat, siis sellel aastal tõotab sõitjaid tulla märksa enam. Kahjuks jääb sellest võistlusest suure tõenäosusega eemale meie esisõitja Marko Rohtlaan, kes kukkus mõned nädalad tagasi Nürburgringil ja ravib hetkel randmeluud.

Kohal on aga Eesti Superbike klassi viimaste aastate valitseja ja Kalevi Suursõidu ringirekordi valdaja Hanno Velt ning Martin Pärtelpoeg, kes eelmisel nädalavahetusel võitis Scandinavian Openi etapi.

Lisaks kohalikele ässadele tulevad kõrgeid kohti nõudlema kiired soomlased eesotsas eelmise aasta Superbike Eesti meistri Raimo Kesseli, Sami Penna, Topi Haarala ja eelmisel aastal Kuressaares Rookie 1000 klassis võidutsenud ja sellel aastal Eesti Superbike klassi juhtiva Staffan Söderströmiga.

Tõeline võistluste staar tuleb aga Saksamaalt Mannheimist, kui Kuressaares asub Superbike klassis kõikide meestega stardijoonele maailma kiireimaks ringrajal kihutavaks naiseks peetav Nina Prinz, kes on ühtlasi edukaim Saksamaa naismootorrattur läbi ajaloo.

25-aastane sakslanna võitis eelmisel aastal kõik Euroopa meistrivõistluste etapid ja juhib peale kahte toimunud etappi maksimaalsete punktidega ka tänavusi tiitlivõistluseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles