Ahhatova ja Jurjeva võistluskeeld jäi jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albina Ahhatova (vasakul) ja Jekaterina Jurjeva.
Albina Ahhatova (vasakul) ja Jekaterina Jurjeva. Foto: SCANPIX

Spordi Arbitraažikohus (CAS) ei rahuldanud Venemaa laskesuusatajate Albina Ahhatova ja Jekaterina Jurjeva kaebust ning jättis jõusse neile määratud kaheaastase võistluskeelu.

Ahhatova ja Jurjeva andsid positiivse dopinguproovi mullu hooaja esimese MK-etapi ajal Rootsis Östersundis.

Jurjevat testiti Östersundis nii võistlusväliselt kui ka vahetult pärast võistlust, mõlemal korral osutusid nii A- kui ka B-proov positiivseks.

Ahhatova andis Östersundis võistlusvälise dopinguproovi ning ka temal näitasid nii A- kui ka B-proov keelatud ainete tarvitamist. Mõlema sportlase proovidest leiti EPO jälgi.

Lisaks neile jäi samas dopingu tarvitamisega vahele ka Dmitri Jarošenko, aga tema otsustas karistusega leppida, Ahhatova ja Jurjeva kaebasid otsuse edasi.

CAS leidis, et Rahvusvahelise Laskesuusatamise Föderatsiooni määratud karistus oli õiglane ning otsustas selle jõusse jätta.

Jurjeva võistluskeeld algas mullu 4. detsembril, Ahhatoval 5. detsembril, seega ei saa kumbki neist kaasa teha ka eeloleval talvel Vancouveri olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles