Imetrikoost loobunud Phelps püsib jätkuvalt võiduta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps loobus imetrikoost ja ujub nüüd ujumispükstes, mis on ka järgmisel aastal lubatud.
Michael Phelps loobus imetrikoost ja ujub nüüd ujumispükstes, mis on ka järgmisel aastal lubatud. Foto: Reuters / Scanpix

14-kordne olümpiavõitja Michael Phelps sipleb raskustes. Kuna Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) võttis vastu otsuse, et jaanuarist ei tohi enam n-ö imetrikoodega ujuda, otsustas Phelps juba sügisel kõrgtehnoloogilisest trikoost loobuda. Paraku aga pole ta väga edukas olnud.

Ebaõnnestumiste jada sai jätku ka lühirajaujumise MK-etapil Berliinis, kus 200 m kompleksujumises võttis esikoha lõuna-aafriklane Darian Townsend, Phelps lõpetas teisena. Townsend võitis maailmarekordiga 1.51,55, Phelpsi aeg oli aga 1.53,70.

Sellest finaalist kõigest mõni tund varem ei suutnud Phelps end võidelda 200 m vabaujumise finaali ning pidi tunnistama oma põlise rivaali Paul Biedermanni paremust.

Esimest korda viimase nelja aasta jooksul kaotas Phelps Biedermannile juulis maailmameistrivõistluste 200 m vabaujumise finaalis ning nüüd lootis ameeriklane revanši võtta, paraku jäi ta sellest üsna kaugele. Biedermann aga võitis eilse finaali maailmarekordilise tulemuse 1.42,73ga. Phelps sai ajaga 1.44,07 kokkuvõttes 12. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles