Brawn GPst saab Mercedes GP

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brawn GP tiimi auto.
Brawn GP tiimi auto. Foto: AFP / Scanpix

Täna said lõpliku kinnituse kuulujutud, et Mercedesest sai vormel-1 meeskonna Brawn GP suuromanik – väidetavalt omab Mercedes nüüd 75 protsenti Brawn GP aktsiapakist ning tuleval hooajal kannab meeskond nime Mercedes GP, tiimibossiks jääb ilmselt Ross Brawn.

Lõppenud hooaeg oli Brawn GP-le ülimalt edukas – Jenson Button võitis sõitjate arvestuses maailmameistritiitli ning tiim oli parim ka meeskondade arvestuses, vahendab Eurosport.

Tänasel pressikonverentsil kinnitas Mercedese spordidirektor Norbert Haug, et siiani McLareniga seotud olnud Mercedes jätkab küll McLareni mootoritega varustamist, ent meeskond ostab tasapisi Mercedese 40-protsendilise osaluse endale tagasi.  

Mercedes GP esinumbriks saab Saksamaa piloot Nico Rosberg, teiseks numbriks tema kaasmaalane Nick Heidfeld. Rosberg on lepingu juba allkirjastanud, Heidfeldiga on kokkuleppele jõutud, kuid allkirju veel pole.

Kuna maailmameister Button nõuab palgatõusu ja Mercedes pole väidetavalt nõus talle soovitud summat maksma, on üha tõenäolisem, et Button liitub McLareniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles