Oliver Lomp: see algab!

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lomp
Oliver Lomp Foto: Toomas Huik

Kui iga jalgpallurihakatise elu unistus on maailmameistritiitel, siis jalgratturite võtmevõistluseks on Prantsusmaa velotuur: laupäeval algab 95. Tour de France.

Rattamaailma viimastel aastatel raputanud rohked dopinguskandaalid on tekitanud konflikte rahvusvahelise alaliidu ja teiste väiksemate üksuste vahel. Tüliõun Tour de France’i korraldava Prantsusmaa Jalgratturite Liidu ja ning rahvusvahelise alaliidu vahel mõjutab ka sadulamehi.

Karjääri jooksul maailma kuulsaimal velotuuril neli etappi võitnud Jaan Kirsipuu sõnul paneb ärev olukord rattureid senisest enam pingutama.

«Klubid kaotavad sponsoreid ning see tõmbab meeskondade eelarved kokku. Ratturid võivad kaotada leivaandja,» märkis Kirsipuu. «Seega pingutavad sportlased rohkem.»

Kuigi 21 etapist koosnevale tuurile on ratturid läinud erinevate eesmärkidega – üks jahib üldvõitu, teine etapil triumfeerimist, kolmas on üldse osalemise üle õnnelik – on siiski ka kindlad favoriidid. Eelmise aasta võitja Alberto Contadori eemalejäämise tõttu on esile kerkinud Alejandro Valverde ja Cadel Evansi nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles