Neljas koht MMil Torinos valmistas Korotinile ja Eskole pettumuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu kümne tantsu maailmameistrivõistlustel pronksmedali pälvinud Eduard Korotin ja Kristine Esko leppisid tänavusel planeedi tshempionaadil Torinos neljanda kohaga.

Kolme nädala tagustel EM-võistlustel teenisid Korotin ja Esko tasavägises punktiduellis itaallaste Alessandro Garofalo ja Annamaria Bassanoga hõbemedali. Nad plaanisid MMil esikohta püüda, kuid see läks tugevas konkurentsis luhta.

«Mõistagi pole me rahul, kolmandat kohta ei õnnestunud hoida,» lausus Esko. «Kuid kõik finaali jõudnud kuus paari olid enam-vähem võrdsed.»

Korotin täiendas: «Veidi heagi, et neljandaks jäime, kodus hakati meie medalitega harjuma ja peeti edu loomulikuks. Kui järgmisel korral suudame taas midagi head korda saata, tunneme topeltrõõmu.»

MM-kuld rändas Venemaale

Maailmameistriks tulid EMil mitte osalenud Venemaa tantsijad Marat Imajev ja Alina Basjuk. Hõbemedal kuulus Garofalole ja Bassanole.

«Venemaa paar esines väga hästi,» sõnas Esko. «Imajev ja Basjuk olid palju paremas vormis, kui neid eelmine kord nägime. Nende kullaheitlus käis itaallastega, mõlemat riiki esindas ka oma kohtunik.»

Kerge pettumusevari jälitas Korotinit ja Eskot ka Salzburgis MM-hõbeda järele minnes. Nad leidsid, et ei tantsinud Garofalost ja Bassanost kehvemini.

«Tantsimises on paaride tugevusi ja nõrkusi raske täpselt mõõta,» selgitas Esko. «Meie töötasime pärast EMi palehigis, kuid ka rivaalid nägid vaeva ja arenesid. Erinevalt EMist MMil Eesti kohtunikku polnud. Võitmiseks pidanuksime teistest selgelt paremad olema.»

Pronksmedaliheitluses edestasid Eesti paari EMil nende järel kolmandaks jäänud sloveenlased Coran Plohl ja Tatjana Lahvinovich. Esko rääkis, kui piiritu heameel pärast tulemuste teatavaks tegemist sloveenlasi valdas.

«Näis, et nad pelgasid väga neljandat kohta,» kirjeldas Esko saalis valitsenud emotsionaalset õhkkonda. «Pronksi üle olid nad ääretult õnnelikud, meie aga neljandaks jäämise üle samavõrra õnnetud.»

Puhkamiseks pole mahti

Homme sõidab klubi Kreedo Dance’i paar Korotin-Esko Inglismaale, et valmistuda kahe nädala pärast peetavateks ladina-ameerika tantsude MM-iks Ljubljanas.«Puhkamiseks pole mahti, püüame hoida end värskena,» ütles Esko. «Vaimu kurnas MM rohkem kui EM, ent tants klappis paremini.»

Torinos astusid tantsupõrandale ka 14-15-aastased juuniorid. Mari Piksar ja Marko Kiigajaan jagasid 21.-22. kohta, Vitali Kuzmin ja Diana Kurilovitsh said 25. koha. Neile annavad tunde ka Korotin ja Esko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles