Esko ja Korotin loobusid kodusest suurvõistlusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiitlivõistluste medalitega pärjatud tantsijad Kristine Esko ja Eduard Korotin jäävad naispartneri õpingute tõttu detsembri alguses Tallinnas peetavast maailmakarikasarja etapist kõrvale.

Tallinna Tehnikaülikooli viimasel kursusel haldusjuhtimist tudeeriv Esko ütles, et lõputöö kirjutamiseks avaneb lähema paari kuu kestel ainus võimalus.

«Sügisel keskendusime tiitlivõistlustele, õpingud jäid tagaplaanile,» lausus Esko. «Tahaksin ülikooli lõputööd kaitsta enne veebruari.»

Jaanuari lõpus viskub rahvusvahelisel areenil kõige edukamalt esinenud Eesti paar taas tihedasse võistlusrütmi. Tähtsaim etteaste on märtsis peetavad kümne tantsu maailmameistrivõistlused, kus Esko ja Korotin teenisid mullu pronksmedali ja tänavu neljanda koha.

Võistluspinge pigistas tühjaks

Esko sõnul vajavad nad partneriga hädasti ka puhkust ja treeninguaega, et järgmisel aastal esineda kohtunikele ja publikule uuendatud kavaga.

«Oleme tühjad,» selgitas naispartner järjestikuse nelja tiitlivõistluse mõju. «Mõneks ajaks tuleb võtta aeg maha ja mõelda, mida tahame oma tantsust saada.»

Konkurendid arenevad kiiresti, meiegi ei saa paigal tammuda, täiendas Korotin. «Peame analüüsima, kus oleme ja kuhu tahame liikuda.»

Septembris-oktoobris elasid tantsijad enese sõnul hullumeelses rütmis. Kaks nädalat treeningut, võistlus, jälle treeningud ja võistlus. «Hirmus pinge, viimaks oli väga raske keskenduda,» ütles Korotin.

Novembri lõpuks olid Korotin ja Esko kutsutud võistlema Saksamaale, korraldajad lubasid tasuda osalemiskulud ja meelitasid kopsaka auhinnasummaga. Paar loobus soodsast pakkumisest.

Ülikooli lõputöö kavatseb Esko kirjutada muulaste ühiskonda sobitumise teemal.

«Puutun ju integratsiooniga kokku iga päev,» sõnas ta, vihjates Korotini päritolule venekeelsest keskkonnast.

TTÜ viimase kursuse eksamid tegi Esko kevadel. Plaan suvel lõputöö valmis kirjutada luhtus.

«Õppejõud on mulle kogu aeg vastu tulnud, nüüd pean ka ise pingutama,» lausus tudeng. «Vastasel juhul jätan endast maine - oh, tantsija, õppimist ei tasu temalt oodata.»

Teisipäeva hommikul kõlas tantsuklubi Kreedo Dance saalis Peterburi maanteel vaikne mahe muusika. Korotin ja Esko valisid pildistamiseks rumba. Liikumise rütm, käte väljenduslikkus, partneri tunnetamine.

«Loomingulised otsingud haaravad kõige rohkem kaasa,» lausus Korotin. «Püüame tekitada võistlusele lähedast olukorda.»

Eduni aitab kava erilisus

Esko rääkis, kui tähtis on jagada teineteisele energiat, tajuda kaaslase liikumist vaistlikult. Nii sünnib tants, mille järgi tuntakse üksnes neid.

«Oleme suutnud silma paista tänu omanäolisusele, pakkunud kavades midagi erilist,» vaagis ta. «Kui tahame olla edukad, peame jätkama samas joones.»

Korotini sõnul tuleb kava uuendada rahulikus miljöös. «Me ei tohi tormata,» põhjendas ta treeningute vajalikkust.

«Üksnes tehnilisest laitmatust tantsimisest ei piisa,» märkis Esko. «Õpetajad soovitavad arutada, miks teha üht või teist asja nii, mitte teisiti.»

Esko võttis sülle kassi, kelle Korotin bensiinijaamast üles korjas.

«Ta on arukas, teab, kus pissil käia,» ütles naispartner. «Eduardil on kodus vahva mops Carmen, kahju, et teda pole siin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles