Button: tundsin, et vajan uut väljakutset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: Reuters / Scanpix

Tänavune vormel-1 maailmameister Jenson Button avaldas, et siirdus Brawn GP-st McLarenisse, kuna tundis, et vajab uut väljakutset.

Button võitis tänavu Brawni ridades maailmameistritiitli, ent otsustas siiski meeskonda vahetada ja allkirjastas kolmeaastase lepingu McLarenisse, kus tema kaassõitja on mullune maailmameister Lewis Hamilton, vahendab Autosport.

«Olen väga põnevil,» tunnistas Button BBC Radio 5-le antud intervjuus. «Lõppenud hooaeg oli väga eriline. Meie eesmärk Brawniga oli võita maailmameistritiitel ja me saime sellega hakkama, seetõttu polnud lihtne võtta vastu otsust lahkuda.»

Buttoni sõnul tundis ta lihtsalt, et peab midagi oma elus muutma. «See oli sajaprotsendiliselt minu otsus. Minu jaoks on see suur väljakutse sõita Lewisega ühes meeskonnas,» selgitas ta. «Juba kaheksa-aastasena oli minu eesmärk võita maailmameistritiitel. Nüüd on see mul käes, seetõttu tundsin, et vajan uut väljakutset.»

Button lükkas tagasi arvamuse, justkui mänginuks tema tiimivahetusel rolli raha. «Teenin vähem, kui oleksin Brawnis teeninud,» avaldas ta. «Ma ei läinud sinna raha pärast, kõik teavad seda. See on lihtsalt minu jaoks uus kogemus. Pean endast parima andma olukorras, kuhu olen end ise pannud. Kavatsen seda ka teha.»

«Kindlasti ei ole see lihtne, aga ootan seda juba väga,» jätkas ta. «Pean väga kõvasti vaeva nägema, et saavutada seda, mida saavutada tahan.»

Button tunnistas ka, et Brawn tegi kõik võimaliku, et teda kinni hoida. «Meil oli väga hea suhe, eriti minul ja Rossil (Ross Brawn on Brawn GP tiimiboss - toim),» tõdes Button. «Ma poleks temata siin, kus olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles