ESS Pärnu meeskond võitis Premium Cupi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus toimunud rahvusvahelise võrkpalliturniiri Premium Cup võitis Ess Pärnu, loovutamata ühtegi geimi. Eile kohtusid Eesti ja Läti mullused võrkpallimeistrid ESS Pärnu ja Ozolnieki Poliurs. Hävitava 0:3 kaotusega pidid väljakult lahkuma lätlased.

Läti meistrivõistluste tänavuse põhiturniiri võitja Poliurs sai pärnakatega kõigis kolmes geimis viigis olla vaid seisul 0:0. Esimeses geimis kasvatas ESS Pärnu edu imekiiresti tänu Aivis Eida, Jaanus Nõmmsalu ning Argo Meresaare tugevatele ründelöökidele ja lätlaste ohtratele vigadele. Seejärel jäi Poliurs kuueks punktiks kuivale ning ESS Pärnu võttis 25:13 võidu.

Teine geim arenes esimesega sarnase stsenaariumi järgi: Sergejs Romanovskis ründas võrku, Andrejs Jamrovskis auti, samal ajal kui Nõmmsalu ja Meresaar justkui naelutasid sidemängija Avo Keele mõõdetud täpsusega ette antud palli vastaste väljakupoolele.

Suurepäraselt töötas ESS Pärnu kaitse, sest nii kahe- kui ka kolmemehelisest blokist ei õnnestunud lätlastel kuidagi mööda ega üle lüüa ning taas maandus pall ründajate väljakupoolele. Teinegi geim Pärnule punktidega 25:15.

Kolmandas geimis ESS Pärnu jõud ei raugenud ja Ozolnieki Poliurs ei leidnud ka uut hingamist, kui välja arvata Uldis Purinshi ja Vladislavs Hotulevsi paar sähvatust, mil nende servpall pärnakatele püüdmatult lätlastele punktiks maha kukkus. Viimane geim ESS Pärnule 25:17. Kogu mängule kulus pisut vähem kui 50 minutit.

«Mul ei ole sõnu,» lausus Ozolnieki Poliursi peatreener Juri Deveikus ja seisis nõutult. «Ma ei oska seletada, miks meil täna miski välja ei tulnud.»

«Kui vastane servib tugevalt ja me palli kätte ei saa, on vastane hea. Aga kui me ise oma serviga hakkama ei saa, pole ju vastane milleski süüdi,» sõnas Deveikus pärast lühikest järelemõtlemist.

ESS Pärnu peatreener Pasi Rautio märkis rahulolevalt, et hoolealustel tulid servid väga hästi välja. Pärnakatel kogunes kogu mängu peale kokku vaid kümme serviviga. Plusspoolele kandis Rautio ka kaitsetöö, tänu millele meeskond teenis 16 blokipunkti.

«Jaanus Nõmmsalu tegi väga hea mängu, oli tugev rünnakul ning tõi kuus blokipunkti, mis on korralik tulemus,» tunnustas Rautio. «Mängus ei tekkinud kordagi tunnet, et võiksime mõne geimi kaotada.»

Tartu Pere Leib/Cibus alistas Riia Policijase 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles