ESS Pärnu võrkpalliklubi võitis kolmanda meistrikulla järjest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimased kolm aastat Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalis mänginud Tartu Pere Leib/Cibus ei suutnud tänavugi ESS Pärnu meeskonnale suurt vastupanu osutada ning pärnakad võitsid oma kolmanda kuldmedali järjest.

Eesti võrkpallimeistrivõistluste põhiturniiri võitnud Tartu Pere Leiva/Cibuse meeskonna jaoks algas tänavuse finaalseeria kolmas, ESS Pärnu jaoks otsustav kohtumine kurjakuulutavalt: esimene geim kaotati 20:25 ja teine 21:25.

Kuid nagu läinud pühapäeval Pärnu Rabahallis peetud mänguski, suutis Tartu eilegi kolmandas ja neljandas geimis end kokku võtta ning geimivõidud punktidega 25:17 ja 25:15 kuulusid Pere Leivale/Cibusele.

Üle kolme ei mängi

Tasavägise viienda geimi lõpus tegutsesid kindlamalt aga pärnakad ning mänguvõit 3:2, finaalseeria võit 3:0 ja kolmas järjestikune kuldmedal kuuluski ESS Pärnu meeskonnale.

Enne finaalseeria algust tunnistas esimest aastat ESS Pärnut juhendanud soomlasest peatreener Pasi Rautio, et ei soovi mängida üle kolme mängu. «Nagu näha, see õnnestuski,» säras Rautio eile pärast mängu, meistrikuld kaelas.

«Vahepeal oli küll väike pinge sees, et mäng võib meil käest ära minna, sest Tartul oli väga tugev serv ja rünnak, kuid meie hästi tegutsenud blokk sai viimase geimi lõpus otsustavaks,» märkis Rautio.

Tartu Pere Leiva/Cibuse peatreener Alar Kaljuvee märkis, et viimane mäng oli sarnane eelmisega, kus esimestes geimides jäid tartlased blokis hätta. «Tegelikult kartsin, et mäng võib isegi kiiremini lõppeda, sest meie kapten Kristjan Kais ja sidemängija Andris Kruminsh olid põlvega hädas, kuid sellest hoolimata tegid nad suurepärase mängu,» tunnustas Kaljuvee.

Eilse viimase geimi võiduvõimalused olid Kaljuvee hinnangul mõlemal meeskonnal võrdsed.

Areng silmaga näha

«Siis jooksis Kruminishil miski kokku ja tõsted muutusid ebatäpseks,» analüüsis Kaljuvee. «Priit Põldmaa tõi aga serviässast punkti ja ma ei tahtnud Kruminshi väljavahetamisega mängurütmi lõhkuda, kuigi Veiko Lember oli valmis platsile minema. Võibolla oli see otsus minu poolt vale.»

Kogu hooajale tagasi vaadates sõnas Pasi Rautio, et Pärnu meeskond on tema arvates aastaga läinud nii blokis kui pallingul paremaks, vaid rünnak võiks agressiivsem olla.

Ka Tartu Pere Leiva/Cibuse meeskonna kapten Kristjan Kais leidis, et Tartu meeskonna areng viimase aastaga on olnud märgatav.

«Meil jääb ehk pikkusest ja võimsusest pisut puudu, viimase mängu järel rõhutakse võibolla ka meie närvidele,» nentis Kais. «Arvan, et meil on rohkem tugevaid mänge vaja.»

Eesti võrkpallikoondise peatreeneri Andres Skuini nägemuse järgi sai ESS Pärnu oma euromängude kogemused juba finaalseeria esimeses kohtumises maksma panna ning see andis järgmisteks mängudeks meeskonnale kindlust.

Finaalseeriat vaagides tõdes Andres Skuin, et läinudpühapäevane mäng Pärnus oli Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeriate kõige tugevam.

Küsimusele, kas Eesti võrkpallimeister võinuks olla teine, kui Tartu võitnuks eilses mängus Pärnut, vastas Skuin, et ennustamine on tänamatu töö, kuid lisas, et panust poleks ta sellele teinud. «Praegusel seisul olnuks Pärnut mitu korda järjest ikka väga raske võita,» sõnas ta.

ESS Pärnu Eesti võrkpallimeister

ESS Pärnu meeskond: Raimo Pajusalu, Rivo Vesik, Argo Meresaar, Austris Stals, Sten Esna, Kert Toobal, Avo Keel, Kristjan Õuekallas, Viktor Sharaliev, Jaanus Nõmmsalu, Aivis Eida. Peatreener Pasi Rautio, teine treener Raul Reiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles