Vormelilegend hakkab jäärallisõitjaks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alain Prost
Alain Prost Foto: AFP / Scanpix

Renault gruppi kuuluv Dacia valmistub osalema kuulsas Prantsusmaa jääralli võistlussarjas Trophée Andros. Dacia Dusteri võistlusmudeli rooli hakkab keerama maailmakuulus endine vormelipiloot Alain Prost.

Vormel-1 neljakordne maailmameister Alain Prost valis võistlemiseks Dacia ennekõike selle lihtsuse, tõhususe ja tugevuse järgi, vahendab motorsport.com.

«See on täiesti uus sõiduk ja ma olen uhke, et saan osaleda selle tutvustamisel Trophée Andros’ ekstreemsetes tingimustes. Tänu Renault Sport Technologies’i poolt sellesse panustatud tööle olen ma kindel Dacia Dusteri võimekuses ja vastupidavuses, mis üheskoos tõotavad äärmiselt põnevat hooaega,» ütles Alain Prost.

Esmakordselt 1990. aastal korraldatud Trophée Andros jäärajavõistluste sari pakub ainulaadset kiiruse ja vaatamisväärsuse segu. Võistlus koosneb erinevatest võistlusklassidest ja Dacia Duster asub võistlema siluettautode klassis, mille reeglites on kirjas, et auto välisvaade peab sarnanema müügil oleva või kohe müügile tuleva sõidukiga. Samuti eristub Trophée Andros jäärajavõistluste sari teistest mootorispordi üritustest selle poolest, et piirab keerukate ja kulukate tehniliste lahenduste kasutamist ning paneb rõhku sõiduki ja juhi võimekusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles