Legendaarne Allen Iverson lõpetab karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allen Iverson
Allen Iverson Foto: AFP / Scanpix

Legendaarne korvpallur Allen Iverson, kes valitud kümnel korral NBA tähtede mängu ning kes 2001. aastal aitas oma meeskonnal Philadelphial jõuda NBA finaali, avaldas, et lõpetab karjääri.

Tänavu ebaõnnestunult Memphise ridades comeback’i üritanud Iverson teatas karjääri lõpetamisest oma sõbra, ajakirjanik Stephen A. Smithi koduleheküljel, vahendab AFP.

«Tahan avalikustada, et lõpetan NBA-s mängimise,» seisis Iversoni avalduses. «Arvasin alati, et kui ma ükskord lahkun, siis sellepärast, et ei suuda enam meeskonda aidata. Paraku pole see nii. Armastan siiani korvpalli, tunnen siiani tahet mängida ning samuti tunnen, et mul oleks veel palju anda. Usun, et suudaksin endiselt kõrgeimal tasemel mängida.»

Iverson tegi Memphise ridades kaasa kolmes mängus ning palus siis väikest puhkust, et tegeleda isiklike probleemidega. Seejärel otsustati poolte kokkuleppel leping lõpetada. Nimelt polnud Iverson rahul, et ta oli Memphises varumees.

Vahepeal kaalus New York Knicks Iversoni palkamist, ent leidsid siis, et ta võtaks noorematelt mängijatelt mänguaega ära. Ükski teine meeskond tema vastu huvi pole tundnud.

Iverson viskas oma NBA karjääri jooksul mängus keskmiselt 27,1 punkti.

«Tänu karjääri lõpetamisele saan rohkem aega veeta oma abikaasa ja lastega,» sõnas Iverson. «Olen seda päeva ammu oodanud, see ületab kõik, mida kunagi korvpalliväljakul saavutanud olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles