Ebakainena lapsi treeninud Neissaare töö jätkamise keelamiseks pole alust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Neissaar
Jüri Neissaar Foto: Raigo Pajula

Kui möödunud nädalal jõudis avalikkuse ette uudis, et tuntud korvpallitreener Jüri Neissaar juhendas lapsi ebakaines olekus ning kohale kutsutud politseinikud viisid ta koju kainenema, valitses korvpalliringkondades arvamus, et mees tuleb treeneritöölt kõrvaldada.

Tegelikult pole aga patustanud mehe ametis jätkamise keelamine sugugi lihtne.


Korvpalliliidu peasekretäri Karel Loide sõnul tegi alaliidu noortekomisjon ettepaneku Neissaare litsents peatada, tänaseks peaks laekuma ka treenerite kutseliidu ettepanek ning võimaliku otsuse projekt pannakse juhatuses hääletusele.



«Kõikides meie liigade juhendites on kirjas, et mängijad ja treenerid ei tohi oma käitumisega korvpalli mainet kahjustada. Neissaare tegu jõudis ajakirjandusse ning sellega ta ju kahjustas meie ala mainet,» rääkis Loide, ent ei soostunud lisama, kui pikaks ajaks soovitakse kogenud treeneri litsents peatada.



Kõik see ei tähenda aga sugugi, et Neissaar ei tohiks enam treenerina tegutseda. Litsents on vajalik ainult võistlustel meeskonna juhendamiseks, igapäevase töö jätkamist selle paberi puudumine ei sega – eriti veel siis, kui tööandja ja lapsevanemad pooldavad mehe jätkamist.



Kui korvpalliliit sooviks laste kaitseks Neissaare sootuks töölt kõrvaldada, tuleks neljanda kategooria treenerilt võtta kutsetunnistus. Praegu aga puudub selleks seaduslik alus. Seepärast soovib korvpalliliit algatada spordiseaduse muudatuse, kus teatud olukordades tekiks võimalus inimeselt kutsetunnistus ära võtta.



Tartu Kalevis töötava Neissaare jaoks muutis vahejuhtumi kergemaks asjaolu, et ta ei rikkunud ühtegi kehtivat seadust. «Treeningusaali ei peeta avalikuks kohaks, seega ei saa keegi öelda, et ta oli ebakainena avalikus kohas. Ametlikult on see tema ja tööandja vaheline küsimus,» viitas Loide omapärasele olukorrale. «Töö jätkamisse ei saagi me otseselt sekkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles