Mitmevõistleja Kand tegi Eesti inimestele heateo

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kand on vahelduva eduga verd loovutanud juba viis aastat.
Kaie Kand on vahelduva eduga verd loovutanud juba viis aastat. Foto: Mihkel Maripuu

Mitmevõistleja Kaie Kand ei löö terava nõela ja vere ees risti ette, kui vaja kaasinimestele head teha – neiu käis juba mitmendat korda verd loovutamas.



«See on üks lihtsamaid viise kaasinimesi aidata ja ei maksa ka midagi,» arvas Kand, kes alustas sellega juba ülikooli ajal umbes viis aastat tagasi. «Mõtlesin, et miks mitte proovida.»



Laupäeval toimus Doonori foorumis sportlaste päev, kus atleedid oma head ja tugevat verd loovutasid. Teist korda toimunud ürituse hüüdlause oli «Kingime hea ja tugeva vere!» ning eesmärk näidata, et sport ja tervislikud eluviisid ning doonorlus käivad käsikäes.



Kuigi Kandi sõnul võiks asjaga tegeleda isegi tihedamini, ei saa ta seda sportlaskarjääri tõttu siiski liiga sageli teha.



«Üldiselt on raskel treeningperioodil keeruline doonorlusega tegeleda, kuna sportlane ju tarbib igasuguseid taastusaineid ja vitamiine,» selgitas Kand, kelle sõnul sai ta verd loovutada sügisel toimunud Achilliuse kanna lõikuse tõttu.



Nimelt ei saa Kand praegu treenida, kuid operatsioonile minek oli vältimatu.


«Probleem piinas mind juba aastaid ning eriti hulluks läks suurvõistluste ajal. See hakkas juba vaikselt ka motivatsioonile halvasti mõjuma,» selgitas Kand, kes jätab talvehooaja vahele.



Lisaks Kandile osalesid vereloovutamisel Levadia vutimehed Indrek Zelinski, Vitali Gussev, Tihhon Šišov ning nende kolleegid Artjom Kalinin, Nikolai Titov (mõlemad TJK Legion) ja Edwin Stüf (Flora). Lisaks odavisketreener Heiko Väät ja Aita-Do judoka Tõnis-Gert Trell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles