Vangis istunud endine sprinter Marion Jones naaseb tippsporti korvpallurina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Jones
Marion Jones Foto: Reuters / Scanpix

Endine sprinter Marion Jones on viimasel ajal treeninud naiste NBA-s mängiva korvpalliklubi San Antonio Silver Starsiga ning loodab 34-aastasena korvpallurina tippsporti naasta.

2000. aastal Sydney olümpiamängudel kolm kuld- ja kaks pronksmedalit võitnud Jones pidi mullu kuus kuud vangis istuma, kuna valetas vande all, et ei ole kunagi dopingut tarvitanud ning eitas ka oma osalust tšekkide võltsimises, vahendab AFP.

Jones väitis aastaid, et pole kunagi keelatud aineid tarvitanud, ent lõpuks tunnistas, et tarvitas nii 2000. kui ka 2001. aastal steroide. Seetõttu võeti talt Sydneys võidetud medalid ära ja valetamise eest läks ta vangi, kust vabanes mullu septembris.

Nüüd aga avaldas Jones intervjuus New York Timesile, et on oktoobrikuust saadik treeninud Silver Starsi abitreenerite käe all ning loodab peatselt mõnesse Euroopa klubisse pääseda ning tuleval aastal juba naiste NBA liigas mängida.

«Mõtlesin, et kui otsustan seda teha, on see kindlasti huvitav kogemus,» rääkis Jones. «See annaks mulle võimaluse oma sõnumit noortele inimestele rääkida. See annaks mulle teise võimaluse.»

Korvpallurikarjäär pole Jonesile siiski päris tundmatu maa – nimelt tegeles ta sellega ka ülikoolis.

«On tähtis, et inimesed teaksid, et sa võid elus vigu teha, aga oluline on hoopis see, mida sa teed pärast neid vigu,» selgitas Jones. «Kas muudad kõik negatiivse sinu elus positiivseks? Kas kavatsed kaduda? Minul pole igatahes kunagi sellist plaani olnud.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles