Õudne lugu: Eveli Saue murdis Rootsis jalaluu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti laskesuusakoondise esinumber Eveli Saue murdis päev enne tänavuse MK-sarja algust jalaluu.

«Eveli läks pärast ametlikku treeningut veel korraks suuski testima ja mingil põhjusel läks laskumisel suusaklamber lahti,» rääkis Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja Postimehele. «Ta pani küll jala maha, aga põrutus oli nii tugev, et murdis jalaluu.»

Saue ja koondise peatreener Hillar Zahkna on viimased kolm tundi haiglas veetnud. «Kiiremas korras tahaks Eveli Eestisse tuua ja siinsetele arstidele jala ette näidata, siis selgub, mis tema hooajast saab,» lisas Oja.

«Oleme olnud ühenduses doktor Mihkel Mardnaga, paranemise kiirendamiseks peab Eveli minema operatsioonile,» rääkis Zahkna. «Homme tuleme Eestisse ja neljapäeval läheb Mardna Eveli juurde. Igatahes detsembris on võistlemine välistatud. Praegu pandi tal jalg kipsi.»

Saue kirjutas oma blogisse ka haiglas pandud diagnoosi – eestlannal on lateraalse malleooli (lateral malleolus) ehk kulgmise pekse murd.

Laskesuusatamise MK-sari algab homme Rootsis Östersundis naiste 15 km sõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles