Lahti läinud suusaklamber võis rikkuda Saue olümpia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue
Eveli Saue Foto: Sille Annuk

Kui laskesuusataja Priit Viks eile Östersundis päev enne MK-sarja algust trenni läks, mõtles ta, et kaaslased teevad tema kulul halba nalja.



Viksile teatati, et tema elukaaslane, Eesti koondise esinumber Eveli Saue murdis jalaluu. «See tundus nii absurdne,» tunnistas Viks, kes jõudis staadionile siis, kui Saue oli juba haiglasse viidud. «Alguses mõtlesin, et davai, vennad, lõpetage ära, see on nii jabur jutt! See polnud isegi naljakas. Aga kui ka tüdrukud, kes üldiselt ei valeta, seda kinnitasid, siis ei osanud enam midagi mõelda.»



Saue murdis eile, päev enne MK-sarja avastarti treeningu lõpus parema jala sääreluu. «Eveli läks pärast ametliku treeningu lõppu suusatestile ning mingil põhjusel läks laskumisel suusaklamber lahti ja ta kukkus,» selgitas Eesti koondise peatreener Hillar Zahkna juhtunut. «Ja kukkus nii õnnetult, et murdis ülalpool hüppeliigest parema jala sääreluu.»



25-aastane Saue toimetati suusastaadionilt kohe haiglasse, kus tuli veeta neli tundi. «Mingit kahtlust pole, täiesti kindlalt on luumurd,» rääkis koos Sauega haiglasse läinud Zahkna. «Praegu just lõpetatakse kipsi pealepanekut. Eveli on siiani vapper olnud. Nüüd pole midagi muud, kui tuleb edasi minna, midagi tagasi enam võtta ei saa.»



Praeguseks on kindel, et Saue läheb juba homme lõikuslauale. «Oleme olnud ühenduses doktor Mihkel Mardnaga, paranemise kiirendamiseks peab Eveli minema operatsioonile,» rääkis Zahkna. «Täna tuleme Eestisse ja neljapäeval läheb ta Mardna vastuvõtule. Igatahes detsembris on võistlemine välistatud.»



Kui suure löögi andis eilne õnnetu kukkumine olümpiale, pole esialgu kindel. «Olümpiani on õnneks veel kaks ja pool kuud aega,» ei hakanud Zahkna sündmustest ette ruttama. «See töö, mis ta siiani on teinud, nii kiiresti päris kaotsi ei lähe.»



Seda, et Saue on väga heas vormis, näitas nädalavahetusel peetud IBU karikasarja etapp


Idres. «Sportlane on teinud aastaid tööd, on kogu suve ja sügise kõvasti treeninud, MK-sarja esimene võistlus on ukse ees…» arutles Zahkna. «Nädalavahetus näitas, et ta pole halvas vormis. Lamadestiiru jõudis ta päeva kiireima ajaga. Kahe möödalasu tõttu kaotas võitjale 1.04, aga kui poleks neid trahviringe olnud… Võime igasuguseid arvutusi teha, aga fakt on see, et ta on heas vormis.»



Zahkna kirus ennenägematult halba õnne. «Just see on uskumatu, et suusatades selline asi juhtus!» imestas ta. «Oleks siis, et mäesuusatamises tuleb selline vigastus. Või võistlusolukorras … aga ei, suusatestil. Kuid oleksid ei maksa enam midagi, nüüd jääb üle vaid oodata, mida jaanuar toob.»



Saue elukaaslane Viks kinnitas, et meeleolu on üpris nukker. «Ikka ääretult halb asi,» otsis ta sõnu. Eile õhtul Postimehega rääkides polnud Viks Sauet veel näinud. «Arvan, et teisi meie koondisest see nii palju ei sega, aga minul küll hea meel ei ole. Mul on olukord üsna kehva.»



Laskesuusatamise MK-sari algab Östersundis täna naiste 15 km sõiduga, eestlannadest on stardis Kadri Lehtla, Sirli Hanni ja Elisabeth Juudas. Mehed võistlevad homme 20 km sõidus. Kas Viks võistleb siis kahe eest? «Nüüd on mulle küll suured lootused peale pandud, aga eks ma püüan endast parima anda!» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles