Vennad Kaisid pälvisid neljanda meistritiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus toimunud Eesti rannavollemeistrivõistlustel saatis edu tänavu hoogsalt maailmakarikasarja etappidel esinenud esipaari Kaarel ja Kristan Kaisi, kes rühkisid kodustel tiitlivõistlustel neljanda triumfini.

Ka naiste konkurentsis võidutsesid hetke esinumbrid Mari-Liis Graumann ja Anna-Liisa Sutt. Ilus päikesepaisteline suveilm meelitas osalema üle saja kolmekümne paari ning Eesti meistreid selgitati kuues võistlusklassis.

Kaisid lõid finaalivastaseid Argo Arakut ja Jaanus Nõmmsalu 2:0, loovutades hõbemedaliomanikele vaid 18 ja 13 punkti.

Kaisid EM-finaalturniirile

«Neli aastat tagasi, kui tulime esmakordselt Eesti meistriteks ning kaasa lõid veel olümplased Avo Keel ja Kaido Kreen, kujunes tiitliheitlus raskemaks,» märkis Kaarel Kais. «Järgnevad kolm esikohta on tulnud pingevabamalt - hoolimata tõigast, et meeste rannavolle tase on märgatavalt tõusnud.»

Kuigi Eesti ilm hakkab varsti sügisesi toone võtma, ootab vendasid ees veel mitu turniiri. «Vahepeal segas võistlemist minu jalavigastus, ometi jääme tänavuse suvega üldjoontes rahule,» nentis Kaarel Kais, vendadest vanem. «Loodame anda endast parima ka hooaja ühel tähtsamal jõuproovil,» lisas EM-finaalturniiriks valmistuv sportlane.

Pronksiheitluses läksid teist aastat järjest vastakuti Sten Esna-Rivo Vesik ning Ivo Järvala-Laos Lukas. Tasavägises duellis osutusid nagu mullugi paremaks esimesed - 2:1 (-17, 17, 11).

«Kuigi lootsime finaalis kohtuda treeningupartnerite Esna ja Vesikuga, tuleb Arakule ning Nõmmsalule au anda, et nad poolfinaalis neist kindlalt üle olid,» ütles Kaarel Kais.

Rannavõrkpall peibutas taas judos Sydney olümpiapronksi teeninud Aleksei Budõlinit, kes koos paarilise Aleksei Gluhankoviga jagas viiendat-kuuendat kohta.

Naistest esipaari staatust kinnitanud Graumann ja Sutt jõudsid esimese Eesti meistritiitlini 2:0 finaalieduga (16, 12) Karen Kotlovi ja Siret Ritsi üle.

Püüdsid tiitlit kolm aastat

«Oleme kolm aastat esikohta püüdnud, lõpuks on see käes,» rõõmustas kerget haigusevimma põdenud Garumann. «Võit ei tulnud lihtsalt - tugevas konkurentsis pidime juba poolfinaalis endast kõik andma.»

Kaheteistkümnest paarist jõudsid viimasena pjedestaalile mullu meistriks kroonitud Tene Talv koos uue paarilise Terje Paluga, alistades pronksimängus tänavu debüteerinud noorte esinduse Kristina Nosko-Kadri Puri 2:0.

A-vanuseklassis võidutsesid neidudest Airi Kasela ja Margit Keerutaja ning noormeestest Mait Murs ja Harrys Puusepp. Veteranidest krooniti meistriks Arne Kulhberg ja Juri Konontshuk ning Ela Lillemaa ja Keete Puri.

«Rannavollehooaja meeldivaimaks üllatuseks oli naiste konkurentsi ägenemine,» märkis sarja Battery Grand Prix peakohtunik Mehis Merilaine. «Tulevikus võime loota tasemetõusu nii meeste kui ka naiste rannavolles.»

Maili Kasemets
sport@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles