Kas loosimine kustutas Põhja-Korea inimeste lootuse näha jalgpalli MMi?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea jalgpallimeeskonna liikmed.
Põhja-Korea jalgpallimeeskonna liikmed. Foto: Reuters / Scanpix

Eile loositi Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste alagrupid.


Erinevalt eelmistest MMidest seekord ühtegi nn surmagruppi ei tekkinud. Kindlasti on väga tugev aga G-alagrupp, kuhu sattusid Brasiilia, Elevandiluurannik ja Portugal. Neliku nõrgim liige on Põhja-Korea.



Kui arvesse võtta loosimistulemusi ja Põhja-Korea juhi Kim Yong-ili varasemat sõnavõttu, et nemad näitavad ainult nende võistkonna edukaid esinemisi, võib juhtuda, et MM jääbki Põhja-Koreas nüüd nägemata.



Samas andis Brasiilia koondise peatreener Dunga eile teada, et tema astub pärast MMi lõppu oma kohalt kindlasti tagasi. «Mitte miski ei muuda minu meelt, isegi mitte MM-tiitli võitmine,» vahendab goal.com Dunga sõnu. «Tean, et järgmine MM toimub Brasiilias, kuid mitte miski ega keegi ei saa enam minu meelt muuta.»



Samal ajal kujunes loosimine küllaltki ebameeldivaks ka MMi võõrustavale Lõuna-Aafrika Vabariigile, kellele fortuuna tõi kaaslasteks Mehhiko, Uruguay ja Prantsusmaa. Ühtlasi sai selgeks, et MMi avamängus lähevad 11. juunil Johannesburgis vastamisi võõrustajad ja Mehhiko.



Küllaltki ühtlasteks kujunesid ka D- ja E-alagrupp. Esimesse loositi Saksamaa, Austraalia, Ghana ja Serbia. Teise aga Holland, Jaapan, Kamerun ja Taani.



Viimastel MMidel alati surmagruppi loositud Argentina koges seekord rohkem loosiõnne. Kahekordse tiitlivõitja konkurentideks said Lõuna-Korea, Nigeeria ja Kreeka.


Tiitlikaitsja Itaalia sai endale vastasteks Uus-Meremaa, Paraguay ning Slovakkia.



JALGPALLI MM


•    A-alagrupp: Lõuna-Aafrika Vabariik, Mehhiko, Uruguay, Prantsusmaa


•    B-alagrupp: Argentina, Lõuna-Korea Vabariik, Nigeeria, Kreeka


•    C-alagrupp: Inglismaa, USA, Alžeeria, Sloveenia


•    D-alagrupp: Saksamaa, Austraalia, Ghana, Serbia


•    E-alagrupp: Holland, Jaapan, Kamerun, Taani


•    F-alagrupp: Itaalia, Uus-Meremaa, Paraguay, Slovakkia


•    G-alagrupp: Brasiilia, Põhja-Korea, Elevandiluurannik, Portugal


•    H-alagrupp: Hispaania, Honduras, Tšiili, Šveits

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles