Vastutust tundnud Liinat astus ametist tagasi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liina
Andres Liina Foto: Margus Ansu

Kuigi Eesti korvpalliliidu president Peep Aaviksoo möönis, et spordiala seis on kesine ning ühe eestlaste meelisala paremasse valgusse tõstmiseks tuleb tulevikus paljutki muuta, leidus laupäeval peetud alaliidu üldkogul vaid üks juhatuse liige, kes pidas õigeks tagasi astuda.



«Ma pooldan alaliidu tulevikku vaatavat programmi, ent see ei erine kahest eelmisest. Head mõtted olid meil juba aastate eest olemas, kuid me ei viinud neid ellu. Seepärast tunnetan vastutust ning astun juhatusest tagasi,» teatas Andres Liinat üldkogu ees esinedes. Ta lisas, et tegi sama ettepaneku ka teistele juhatuse liikmetele, ent ülejäänud seltskond otsustas valitud ühiskondlikus ametis jätkata.



Liinat viskas juhatuse kapsaaeda päris piraka kivi, juhtides tähelepanu, et juhatus ei töötanud efektiivselt. «Tihti tuldi koosolekule ning nähti seal jutuks tulevate teemade kohta käivaid materjale esimest korda,» viitas ta ning lisas, et tegelikult peaksid juhatuse liikmed pidevalt korvpalli probleemide kallal töötama.



Korvpallist eemalduda Liinat siiski ei kavatse. Tartu Ülikooli kantslerina tegeleb ta ka Tartu Ülikool Rocki juhtimisega. «Seni olen ma andnud korvpallile kaks tilka verd, Rocki meeskonna heaks annan ka kolmanda,» lubas Liinat.



Suurele töökoormusele viidates lahkus juhatusest ka Tartu linnapea Urmas Kruuse, uueks liikmeks kinnitati aga Mihkel Reinsalu.



Kuigi avalikkuse ees on paljud korvpalliinimesed alaliidu tegevust kritiseerinud, polnud üldkogul opositsioonist jälgegi. Üksmeelselt anti alaliidu juhatusele volitused edaspidigi korvpalli juhtida. Liinati sõnavõtt jäigi ainsaks häirekella kõlinat meenutavaks hetkeks.



Üldkogul räägitu põhjal peaks Eesti korvpalli tulevik seisnema treeneritöö väärtustamises sotsiaalsete garantiide abil, spordimeisterlikkuse keskuste ja spordiklasside moodustamises ning Eesti koondise peatreeneri baasil kogu koduse korvpalli mentori koha loomises. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles