Võistluskeelu all oleval kiiruisutajal lubatakse MK-etapil osaleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudia Pechstein
Claudia Pechstein Foto: AP / Scanpix

Šveitsi föderaalkohus otsustas lubada võistluskeelu all oleval Saksamaa kiiruisutajal Claudia Pechsteinil osaleda sel nädalavahetusel MK-etapil Salt Lake City’s, et anda talle võimalus teenida koht Vancouveri olümpiamängudele.

Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) määras juulikuus viiekordsele olümpiavõitjale Pechsteinile kaheaastase võistluskeelu, kuna pärast tänavu veebruaris toimunud MMi antud dopinguproov näitas veredopingu kasutamise jälgi, vahendab Reuters.

Pechstein kaebas ISU otsuse edasi Spordi Arbitraažikohtusse (CAS), mis otsustas novembris, et karistus jääb püsima.

37-aastane sakslanna ei andnud alla ja pöördus Šveitsi kohtu poole, et teenida õigus võistelda oma kuuendatel olümpiamängudel.

Kohus otsustas, et Pechstein võib võistelda MK-etapil ja püüda olümpiale kvalifitseeruda, tema võistluskeelu osas langetatakse lõplik otsus vahetult enne olümpiamänge ehk veebruaris.

«Kui Claudia ei tohiks Salt Lake City’s võistelda, oleks olümpia tema jaoks kadunud,» sõnas uisutaja advokaat Simon Bergmann.

ISU Šveitsi kohtu otsust kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles