Saage tuttavaks: Eesti ainus naisprofirattur Liisa Ehrberg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Ehrberg astub profina esimesi samme.
Liisa Ehrberg astub profina esimesi samme. Foto: Erakogu

Tuleval aastal saab Euroopas  sõitmas näha vähemalt üht professionaalset Eesti naisratturit. Oktoobris teise tütre ilmale toonud Grete Treierist tühjaks jäänud koha täidab Liisa Ehrberg.


Itaalia naiskonna Chirio Forno d’Asologa lepingutingimustes suusõnalisele kokkuleppele jõudnud Ehrberg lendab jaanuaris saapamaale, et veebruaris algavaks hooajaks heasse vormi jõuda.



«Naiskond on tugev. Saame osaleda kõikidel tähtsamatel sõitudel, kaasa arvatud Giro d’Italial,» lausus Ehrberg.



Temposõidu Eesti meistrivõistlustel kulla pälvinud ja grupisõidus napilt hõbedaga leppima pidanud Ehrbergi võistluskoormus jäi tänavu Itaalias tagasihoidlikuks.



«Tegemist oli rohkem tutvumisaastaga,» ütles Põhja-Itaalias Torino lähedal klubi antud kolmetoalises korteris kahe leedulannast tiimikaaslasega tuba jaganud Ehrberg.



«Elamine ja söök on ka järgmisel hooajal tasuta. Loodetavasti makstakse ka taskuraha. Suurt palka ma nõuda ei saa, sest pole veel tulemust teinud,» lisas ta.



Kuigi Kohila vallas Aespa külas elav 20-aastane neiu pedaalis Chirio Forno d’Asolo naiskonnas alates selle aasta maist, on tagasihoidliku loomuga tulevikulootus meedia eest varju otsinud.



Seetõttu tuli alles nüüd avalikuks, et septembris Prantsusmaal toimunud võidusõidul kukkunud Ehrbergi hooaeg lõppes nüüdseks paranenud põlvevigastuse tõttu plaanitust varem.



Tänavu kuulus Chirio Forno d’Asolo koosseisu kirev seltskond. Lisaks Ehrbergile oli nimekirjas viis itaallannat ja ukrainlannat, neli leedulannat ning kaks brasiillannat. Uue hooaja koosseisu kohta Ehrbergil infot pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles