Meistrite liiga kogemusega Toomla töötab Soomes lammutajana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Toomla
Sten Toomla Foto: hckehra.ee

Mullu Kreeka käsipalliklubi A.S.E Doukasega Meistrite liiga karastuse saanud Sten Toomla otsustas oma karjääri jätkata Soomes Helsingi HIFK-is ning on teinud seda edukalt.

Toomla on HIFK-i suurim väravakütt ja mahub Soome liigas vastavas edetabelis kümne parema sekka.

«Ka Eestis viskasin väravaid,» ütles Toomla. «Siiski on mulle tähtis meeskonna edu, ent hiljuti kaotasime kolm mängu järjest ja oleme tabeli keskosas.»

Toomla on oma sportlasteel kogenud lisaks Eesti liigale ka Kreeka ja Soome taset.

«Kreekas oli latt kõrgel,» illustreeris Toomla. «Soomes on Riihimäe Cocks teistest parem, kuid ülejäänud klubid see-eest võrdsed. Eestis on aga kolme tipu ja teiste vahel suur tühimik.»

Miks aga Toomla karjäär piirdus Kreekas vaid poole aastaga? «Läksime lahku vastastikusel kokkuleppel. Suurtest koormustest tingituna vaevasid mind toona seljahädad,» põhjendas Toomla.

Vaatamata kõigele jääb Toomla oma eluga Soomes rahule. «Eestis oli mul suure kolmiku meeskondadelt pakkumisi, kuid määravaks said muud tegurid. Tööl on ju vaja käia ja otsustasin Soome kasuks, sest Eestis on majandus praegu nigelas seisus,» lausus Soomes käsipalli kõrvalt lammutustöödega elatist teeniv eestlane.

„Helsingis olen poolproff. Teen neli korda nädalas trenni, sellele lisanduvad mängud. Lisaks saan korraliku füüsilise mahvi kätte töölt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles