Austraalia tippujuja nõuab rekordite kustutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eamon Sullivan
Eamon Sullivan Foto: AFP / Scanpix

Austraalia ujuja Eamon Sullivan avaldas, et kiiretes imetrikoodes ujutud maailmarekordid tuleks tühistada, et alustada puhtalt lehelt.

«Olen veendunud, et nüüd kus polüretaanist valmistatud trikood on kadunud, oleks maailmarekordite hoidmine äärmiselt rumal,» sõnas endine maailmarekordiomanik Sullivan.

«Suurepäraste ujujate poolt püstitatud maailmarekordeid on häbistatud, sest paneelidega trikoodes ujutud rekordid on neist niivõrd palju paremad,» lisas Sullivan.

Liblikujumise spetsialist Andrew Lauterstein nõustus Sullivaniga. «Arvan, et see on ujumisele väga tume aasta olnud, kuid usun, et tulevik paistab helge. Läheme tagasi aega, kus kiireimad ujujad võitsid. Usun, et see muudab ka ujumise kuvandit. Imetrikoodes paistsid kõik nagu robotid ja keegi ei näinud seda rasket tööd, mida sportlased tegid,» sõnas Lauterstein.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles