Tanel Teini tabamus viis Eesti lisaajal võidule Läti koondise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis alistas tänu Tanel Teini tabamusele Euroopa meistrivõistluste valikturniiril Ventspilsis Läti lisaajal 95:93 ja säilitas teoreetilise võimaluse jõuda finaalturniirile.

Võidu kindlustas kohtumise kõige edukama korvikütina 29 punkti kogunud Teini tabav vise seitse sekundit enne lisaaja lõppu.

Eesti meeskond on valikturniiri D-grupis nelja võiduga neljandal kohal. Heitluses pääsu eest finaalturniirile peab Eesti alistama laupäeval Saku Suurhallis Ungari 24 punktiga. Ungari võitis eile Valgevene 83:53.

Viimasele, kuueteistkümnendale finaalturniiri pääsmele on kõige lähemal B-grupis kolmandal kohal asuv Iisrael, kes vajab kodus võitu Rumeenia üle.

Kõik mehed pingutasid

Heino Endeni hoolealused jõudsid võidu lävele ka normaalajal, kuid Kaspars Kambala lükkas Ainars Bagatskise viskest mööda läinud palli korvi viigiseisuks 84:84.

Lisaajal viisid Valmo Kriisa, Teini ja Rauno Pehka vabavisked külalismeeskonna 50 sekundit enne lõpuvilet juhtima 93:89. Kambala kahepunktivise ja vabavisked viigistasid.

«Mehed tahtsid väga võita,» lausus Enden. «Saime hea hoo ja viimase rünnaku usaldamine Teinile oli õige valik.»

Kuigi Tein tegi kadestamisväärselt hea partii, ei pidanud ta etteastet elu parimaks. Tema kuuest kolmesest tabas viis, kahest kahesest üks ja 14 vabaviskest 12. Lisaks andis ta kuus korvisöötu ja hankis viis lauapalli.

«Tein on ilmselt praegu Eesti kõige mitmekülgsem korvpallur,» ütles 18 punkti ja 10 lauapalli kogunud Martin Müürsepp.

12 punkti toonud Andre Pärna sõnul jätkus meeskonnal lisaajal jõudu. «Polnud aega mõeldagi lisaajale, jätkasime samas vaimus,» sõnas ta. Vahetusmehena tegutses tulemuslikult ka Tarmo Kikerpill.

Eesti kaotas esimese veerandi 20:30 ja poolaja 39:44, kuid suutis tänu kaitse paranemisele viimasel veerandil juhtida seitsme punktiga.

«Kõik väljakule saanud pingutasid,» ütles Müürsepp. «Lisaaja eel tekkis kerge kartus. Viskasin palju mööda (üheksast kolmesest tabas üks), kuid tähtis, et meeskond võitis.»

Enden pidas oluliseks, et Müürsepp suutis hoiduda viiendast veast. 41-aastane Metstak panustas võidu heaks 15 punkti ja seitse lauapalli.

Metstak kaitses hea

Kambala arvele jäi 16 punkti ja 16 lauapalli. «Metstak takistas Kambalat edukalt,» sõnas Müürsepp.

A-grupis alistas Leedu Ukraina 109:98, Türgi Hollandi 107:67 ja Bulgaaria Shveitsi 87:77. B-grupis oli Kreeka üle Iisraelist 85:61 ja Rumeenia Taanist 88:47. E-grupis alistas Venemaa Inglismaa 94:42. Tshehhimaa sai Portugalist jagu 124:116.

Korvpalli EM

D-grupi pingerida:

1. Prantsusmaa 6 2

2. Läti 6 3

3. Ungari 5 4

4. Eesti 4 5

5. Poola 3 5

6. Valgevene 2 7

Tarmo Tiisler,
Eesti Raadio, Ventspils
sport@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles