Vastased ei kavatse 51-aastasele Fetissovile halastada

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vlatšeslav Fetissov täna hommikul koos meeskonnakaaslastega treenimas.
Vlatšeslav Fetissov täna hommikul koos meeskonnakaaslastega treenimas. Foto: Reuter/ScanPix

Täna õhtul tehakse Moskvas ajalugu ning pole ime, et see on ajanud Venemaa meedia tõeliselt pöördesse. Jäähokiliiga KHL kohtumises uisutab Moskva CSKA särgis jääle ei keegi muu kui legendaarne Vjatšeslav Fetissov.

Viimati mängis 51-aastane Fetissov profitasemel 1998. aastal, kui võitis Detroiti koosseisus teise Stanley Cupi. Kunagise koduklubi CSKA särki kandis ta aga 21 aastat tagasi ning viimaseks jäänud mängus oli vastaseks Peterburi ASK. Sama klubiga kohtub CSKA ka täna.

Ajalehele Sovetski Sport antud intervjuudes suhtuvad tänased vastased Fetissovisse erinevalt. Peterburi klubi kapten Maksim Sušinski arvas, et Fetissovi vastu mängimine ei erine tavalise vastase vastu tegutsemisest. «Midagi erilist ei juhtu – mäng on mäng,» sõnas ta.

Samasse meeskonda kuuluv leedulane Darius Kasparaitis ei tahtnud aga kuidagi vana mehe naasmist uskuda. Kui ta kuulis ajakirjanikelt, et Fetissov on tõesti mänguks üles antud, pidas ta seda väga heaks reklaamitrikiks. «Suurepäraselt välja mõeldud etendus,» õhkas ta. «Aga see ei muuda meie jaoks midagi – toogu nad vastu kas või Makarovi, Krutovi ja Larjonovi. Kolme punkti ei kavatse me kinkida ning ühelegi vastasele jääl armu ei anta… olgu ta siis kes iganes.»

Peterburgi meeskonna ülikogenud ründaja Aleksei Jašin suhtus uudisesse väärikalt. «Fetissov siis Fetissov… jääl on ta ikkagi eelkõige CSKA mängija,» lausus ta. «Idee on ju hea, aga mingit allahindlust ei maksa tal oodata. Meiegi pole enam poisikesed.»

Peterburi meeskonna kõige jõulisem kaitsja Aleksei Petrov kinnitas aga, et vajadusel võtab ta legendi oma raudse õlaga vastu ning on valmis teda ka jõuvõttega jääle pikali virutama. «Peaasi, et ta meile väravat ei viskaks…» sõnas ta.

51-aastane Fetissov ei püstita jääle tulemisega siiski rekordit. Kanadalane Gordie Howe mängis sama vanalt NHLis terve hooaja, kogudes Hartfordi särgis 41 resultatiivsuspunkti (15+26).

Esialgu sõlmis regulaarselt kolm korda nädalas koos sõpradega jääl käinud Fetissov lepingu üheks kohtumiseks. CSKA vajas kaitseliini täiendust pärast seda, kui üks tugitalasid Deniss Kuljaš sai vigastada.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles