Kardisõitjad Talvar ja Vendla pääsesid finaali

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardisõitjad Aavo Talvar, Matas Kiznis ja Mario Vendla
Kardisõitjad Aavo Talvar, Matas Kiznis ja Mario Vendla Foto: Talvar Racing

Rotaxi kardisõidu maailma karikavõistlustel Egiptuses peeti reedel kõigis klassides viimased eelsõidud, mille tulemusena pääsesid finaali eestlastest Mario Vendla ja Aavo Talvar.

Eestlastest läks kõige paremini Vendlal, kes klassis Rotax Max Senior oli oma eelsõidus teine ja sai sama koha ka eelsõitude kokkuvõttes. Rotax Max Junioris oli Aavo Talvar viimases eelsõidus kuues ja kindlustas samuti koha eelfinaalis, kus stardib viiendalt kohalt.

Ülejäänud meie sõitjad sattusid kõik avariidesse. Rotax Max Junioris langes Tristan Viidas juba kolmandat korda stardikokkupõrke ohvriks. Kardi käivitamine võttis nii kaua aega, et Viidas kaotas liidritele ringiga ja protokolli kirjutati 35. koht. Kokkuvõttes piisas sellest siiski lohutussõitu pääsemiseks, kus Viidas stardib 14. reast.

Martin Rumbist üritas üks kaasvõistleja möödumise asemel taas üle sõita, õnneks jäi kart seekord enam-vähem terveks ja Rumb ise ei saanud samuti pihta. 30. finišikoht aga kustutas lootused lohutussõitu pääseda.

Mario Haugas püsis Rotax Max Seniori eelsõidus pikka aega 16. kohal. Kolm ringi enne lõppu toimunud kokkupõrkes sai tema kart aga nii rängalt kannatada, et edasisõit osutus võimatuks. Kirja läks 32. koht ja Haugas jäi esimesena lohutussõidust välja.

Rotax Max DD2 eelsõidus moodustati avaringil koguni kolm külakuhja. Meelis Laido hoidis end kõigist probleemidest eemale ja püsis veel viimase ringi viimase kurvini 23. kohal. Seal tuli üks konkurent täie hooga tagant otsa, järgnenud piruett kukutas Laido 29. kohale ja võttis võimaluse lohutussõitu jõuda.

Reede õhtupoolikul peetakse kõigis klassides lohutussõidud, mille kuus paremat pääsevad laupäevastesse finaalsõitudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles