ESS Pärnu meeskond valitses võrkpalliliigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljandat aastat järjest Eesti meistri tiitli teeninud ESS Pärnu võrkpallimeeskond võitis tänavu koduliigas kõik kohtumised, alistades finaalseerias Tartu Pere Leib/Cibuse meeskonna laupäeval 3:0 ja eile 3:1.

ESS Pärnu meeskond on teinud soomlase Pasi Rautio juhendamisel arenguhüppe, mis ühe põhitegija Argo Meresaare sõnul tugineb töötahtele, pühendumusele ja üksmeelelele.

«Oleme vastastest kehaliselt tugevamad ja vastupidavamad,» lausus Meresaar. «Kui kõik pallurid tegutsevad võimete piiril, suudame ka Euroopas konkurentsi pakkuda. Ent igaühel on ka miinused ja kui kõik need korraga välja tulevad, oleme koduliigas haavatavad.»

Lätlaste märgatav panus

Laupäevast kohtumist valitses ESS Pärnu kindlalt - geimid 25:22, 25:18 ja 25:18. Eile suutis Pere Leib/Cibus pärast 18:25 kaotatud avageimi võita teise 25:23, ent siis oli nende jaks lõppenud. Pärnulased peremehetsesid 25:17 ja 25:16.

Kolmandat hooaega pärnulasi abistanud lätlase Austris Stalsi sõnul on edasimineku taganud läbimõeldud treeninguplaan ja tugevad eurosarja heitlused.

«Kahel esimesel hooajal ei suutnud me näidata korralikku tulemust, tänavu jõudsime Top Teamsi sarjas kõigi Euroopa meeskondadega võrdselt mängida,» ütles Stals.

Stals pidas kaasmaalast Ilmars Balodist liiga kõige kasulikumaks välismängijaks. Samas märkis ta, et tartlastele tegi hooaja teisel poolel tervendava süsti ka tema teine rahvuskaaslane Tomass Kalninsh.

ESS Pärnu mängiva mänedþeri Avo Keele hinnangul moodustavad Meresaar, Jaanus Nõmmsalu ja Raimo Pajusalu ka Eesti koondise ründetuumiku. «Nad on paremad kui Mihkel Sepp Sylvesterist,» vaidlustas ta Sylvesteri peatreeneri Laimons Raudsepa seisukoha.

41-aastane Keel on aga vaieldamatult liiga kõige kindlam sidemängija, lisas vigastuse tõttu finaalseeriat pealt vaadanud tartlane Kristjan Kais.

«Muutused ei sünni üleöö,» hindas Kais Pere Leib/Cibuse tööd. «Ent ei julge öelda, et oleksime palju edasi läinud, pigem tammume paigal. Euromängud on pärnulaste arengule palju kaasa aidanud - olen sama kogenud rannavolle MK-sarjas.»

Keele sõnul uuendab klubi lepingut kõigi paremate eestlastega ja suuline pakkumine on tehtud ka Stalsile.

«Arenguruumi näen psühholoogilises ettevalmistuses,» ütles Stals. «Kui teeme vigu, kipume üksteise peale pahandama. Negatiivsed emotsioonid põhjustavad aga uusi eksimusi.»

Stalsi meelest peaks iga pallur püüdma lemmikalale keskenduda 24 tundi ööpäevas. «Me ei tule ju väljakule kannatama, me armastame seda mängu,» ütles ta. «Võtkem mängu nagu elu - ka igapäevases suhtlemises ei meeldi kellelegi negatiivsed emotsioonid.»

Pärnu värbab tartlasi

ESS Pärnu arenguhüppe põhikäivitaja Keel kavatseb põhisidemängija rollist loobuda.

Tema võimaliku asendajana tuleb kõne alla tartlane Veiko Lember, keda Pere Leib/Cibuse peatreener Alar Kaljuvee laupäeval ja pühapäeval ei kasutanud. Eile jättis ta pingile ka ründaja Janis Sirelpuu.

«Pärnakad võinuksid Lemberi ja Sirelpuu värbamisega oodata finaalseeria lõpuni, mu meelest ei käitunud nad korrektselt,» märkis Kaljuvee. «Ent mul on hea meel, et täna platsil käinud pallurid võitlesid üksmeelselt, niisuguse meeskonnaga on hea edasi töötada.»

Eurosarjakohtumistes ESS Pärnu vahetusmees olnud Lember ütles, et Kaljuvee väide tema klubi vahetamisest üllatab.

«Kuulan kindlasti ka Tartu pakkumist, aga ülikool on saanud läbi ja pean tuleviku üle mõtlema,» ütles Lember diplomaatiliselt.

Pronksmedali teenis Sylvester, alistades Audentes/ Hermanni mõlemas kohtumises 3:0. Viiendaks jäi Rakvere Kaubaliinid/Aeroc ja kuuendaks TTÜ/Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles