Woodsi arsti kahtlustatakse dopinguäris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods
Tiger Woods Foto: Reuters / Scanpix

Golfimängija Tiger Woods sattus järjekordsesse skandaali - tema arsti, kes aitas tal paraneda põlvevigastusest, kahtlustatakse sportlaste dopinguainetega varustamises.

Ajaleht New York Times kirjutas, et kotist, mis kuulus Woodsi arstile Anthony Galeale, leiti keelatud ainet Actovegini.

Gaela assistent jäi kotiga vahele USA-Kanada piiril septembris, kui üritas kasvuhormooni ja narkootilist ainet Actovegini illegaalselt USAsse toimetada. Galea vahistati Kanada politsei poolt 15. oktoobril.

FBI alustas Galea vastu juurdlust. Tema advokaadi Brian Greenspani sõnul on tegemist uuenduslike ravimitega, mis ei murra ega riku ühtki dopinguseadust.

Galea on tuntud kui arst, kes kasutab vastuolulisi raviviise - näiteks süstib ta patsienti kontsentraadiga tema enda verest, et kiirendada raviprotsessi.
Ta on ravinud mitmeid tippsportlasi, teiste seas ka Kanada sprinterit Donovan Bailey't, ujuja Dara Torrest ja Woodsi. New York Times'il puuduvad igasugused andmed, et nimetatud sportlased võinuks dopingut kasutada.

Kui Woodsi esindajalt Mark Steinbergilt küsiti kommentaari Galea juhtunu kohta, vastas ta: «Palun teil sellest mitte kirjutada. Kui Tiger pole asjasse seotud, siis palun talle rahu anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles